Yüzde 4'lük enflasyon hedefi korunacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutunda yapılan Yüksek Planlam Kurulu toplantısının ardından dün akşam Mecliste'de 2 saat 45 dakika süren bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Başbakanlık, DPT, Hazine ve Maliye müsteşarları ile ekonomi bürokratları katıldı.

Meclis'te yapılan toplantının yaklaşık 2 saatlik bölümü tüm bakanlarla gerçekleştirilirken, son 45 dakikalık bölümde Başbakan Erdoğan, Şener ve Unakıtan ile görüştü.

Toplantı çıkışında "Enflasyon hedefiniz yüzde 4'mü?" sorusuna karşılık, Maliye Bakanı Unakıtan, "Enflasyon hedefimiz değişmez" derken, bütçe üzerindeki çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, büyüme hedefinin yüzde 5 olarak korunacağı, deflatörün de yüzde 5,5 olacağı öğrenildi. Bütçeden yapılacak yatırımların ise 3,5 milyar YTL'si sermaye transferi olmak üzere toplam 16,5 milyar YTL düzeyinde olması bekleniyor.

Bugün de DPT, Maliye ve Hazine bürokratlarının bir araya gelerek bütçe üzerindeki çalışmalarına devam etmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber