Mühendis ve mimarlar yarın meydanlarda...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 14 Ekim'de Ankara'da 15 bin kişinin katılımının beklendiği mitingle, yabancı sermaye ve eğitimdeki devlet otoritesini yok edici gelişmelere tepki gösterilecek.

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak mitingde, enerji sektöründeki dışa bağımlılığın artmasıyla birlikte, nükleer enerji santralleri ve benzeri ?maceralardanö vazgeçilmesi istenecek. Kamu hizmeti alanlarının yabancı sermaye ?istilasına açılmasınaö ve eğitim hizmetlerinin pazar haline getirilmesine karşı tepkilerin gösterileceği mitingde, ayrıca çalışanlara grevli, toplu sözleşmeli sendikalaşma hakkının tanınması istenecek.

Mitingde, F tipi cezaevleri protesto edilecek ve demokrasinin önündeki engellerin kaldırılması, doğanın korunması, sanayileşmenin çevreyi ve doğayı tahrip etmeden gerçekleştirilmesi talepleri dile getirilecek. Kadına yönelik şiddetin ve toplumsal hayatın her noktasında cinsiyet ayrımcılığının da kınanacağı mitingde, tarım arazilerinin yok olması, kirlenmesi, genetik tohum ve gıdalar, çiftçinin tarlasından koparılması, su mülkiyeti ve hizmetlerinin kamuda kalması, ?Kürt sorunuö gibi tüm sorunların demokratik yöntemlerle çözülmesi, AB müzakere sürecinin ülke çıkarları, çalışanlar, demokratik hak ve özgürlükler yönünden bir mücadele süreci olarak değerlendirilmesi gibi talepler gündeme taşınacak. Mitingde kıyı ve orman yağmasına ve savaşa da tepki gösterilecek.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber