Katar gazında açık çek

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Al-Şafi, Türkiye'ye gaz tedarikinde 'açık çek' mesajı verdi. Enerji dahil her alanda Türkiye'nin yanında olduklarını söyleyen Al-Şafi, "Kardeş ülke Türkiye, ne kadar LNG isterse tedarik etmeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katar gazında açık çek

Dünyadaki doğalgaz rezervlerinin yüzde 14'üne sahip bulunan Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, Türkiye'ye doğalgaz başta olmak üzere enerji konusunda 'açık çek' mesajı vererek, "Enerji dahil her anlamda Türkiye'nin yanındayız. Kardeş ülke Türkiye, ne kadar LNG isterse tedarik etmeye hazırız" çağrısında bulundu. Türkiye ile Katar arasında 1,2 milyar metreküplük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticareti bulunduğunu belirten Büyükelçi Al-Şafi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından iki ülkenin ilişkilerinin daha da geliştiğinin altını çizdi.

İKİ ÜLKE DE ORTAK GÖRÜŞTE

Türkiye ve Katar'ın, Ortadoğu politikalarında da tam bir görüş birliği içinde bulunduğuna dikkati çeken Büyükelçi Al-Şafi, şöyle konuştu: "Özellikle Suriye, Yemen ve Libya'da aynı görüş ve prensipleri paylaşıyoruz. Bölgedeki halkın özgürlüğü ve istikrarı için çalışıyoruz. İki devlet, yani Katar ve Türkiye onurlu bir duruş sahibidir. Bizim temennimiz siyasi bir çözüm oluşması ve Suriye halkının memnun olmasıdır."

Botaş, LNG için Katar'la anlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Aralık'ta Katar'a ziyaretinde, BOTAŞ ile Katar'ın milli petrol şirketi arasında uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapılmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzalanmıştı. Ziyarette ayrıca Katar ve Türkiye arasında karşılıklı vizelerin kaldırıldığı bildirilmişti. Dünyanın en çok LNG ihracatı yapan ülkesi olan Katar, geçen yıl dünyadaki toplam LNG arzının yaklaşık 3'te 1'i ni tek başına karşıladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber