Başbakan'a süper danışman!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YABANCI YATIRIMCI İÇİN SÜPER DANIŞMAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekmek amacıyla Başbakanlık bünyesinde kurduğu 'Yatırım Destek ve Kalkınma Ajansı'nın başına İsviçre'nin 'Süper Danışmanı' Alpaslan Korkmaz'ı getirdi.

İsviçre'de yaşayan, 36 yaşındaki Korkmaz, 6 dil biliyor. 'Şirketlerin globalleşmeleri' konusunda otorite olarak kabul edilen Alpaslan Korkmaz'ın ülkelerin yabancı yatırım çekmesi konusunda 'Şirketler ve devletler arasında müzakere süreçleri' başlıklı bir doktora tezi de bulunuyor.

İsviçre'nin en fazla yabancı yatırım çeken kantonlarından biri olan Neuchatel'in Ekonomik Kalkınma Ajansı Direktörü olan Alpaslan Korkmaz'ın, bugüne kadar 200'ün üzerinde şirketin uluslararası yapılarını kurduğu belirtildi. Alpaslan Korkmaz, İsviçre'nin önemli gazetelerine sık sık verdiği mülakatlar ve yazdığı makalelerle de tanınıyor.

AJANSA ÖZEL GÖREV

Korkmaz, özellikle Türkiye-AB ilişkileri konusunda yoğun kulis faaliyetlerinde de bulunuyordu. Alpaslan Korkmaz, Başbakanlık bünyesinde kurulan 'Yatırım Destek ve Kalkınma Ajansı'nın patronu olarak görev yapacak. Ajans, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar adına bürokratik işlemleri ve yatırımcının bürokrasiye takılmadan kısa sürede yatırımlarını gerçekleştirmelerini takip edecek.

İlk olarak Arap işadamlarına açıklamıştı

'YATIRIM Destek ve Kalkınma Ajansı' Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kurulmuştu. Erdoğan, bu Ajans'ın kurulacağını ilk olarak geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiği Dubai'de açıklamıştı. Erdoğan, Türk ve Arap işadamlarına seslenirken, Arap işadamlarını Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etmişti. Bürokrasiden yakınan Erdoğan, bu bürokrasiyi kaldırmak için Başbakanlık bünyesinde Yatırım Ajansı kurulacağını belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber