3 Özel TİM hain avında

40 kişilik 2 asker timi ve 20 kişiden oluşan Özel Harekat polisleri, teröristleri teker teker avlıyor. Hainlerin yuvalandığı adreslere baskın düzenleyen timler, şu ana kadar 62 PKK'lıyı öldürdü.AKŞAM, Cizre ve Silopi'de yürütülen dev operasyonun detaylarına ulaştı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Aralık 2015 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 Özel TİM hain avında

Cizre ve Silopi'de yürütülen operasyonlarda asker ve polis karmasından oluşan 40'ı asker 20'si polis çok özel 60 kişilik bir tim görev yapıyor. Ekip, daha önceden belirlenen teröristlerin yuvalandığı adreslere nokta operasyonlar yapıyor. Sivil kaybının yaşanmaması için bu ekip özellikle seçildi. Timler; Cizre'de 56, Silopi'da 6 olmak üzere 62 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi. Timlerin operasyona dahil olmasıyla bölgedeki polislerin de morali zirve yaptı.

Generaller ve üst düzey polis müdürleri de çatışmaları yönetiyor. Operasyonlarda 19 güvenlik görevlisi yaralandı, 3 teröristi sağ olarak ele geçirildi.

400 hain evde gizleniyor

Tespitlere göre Şırnak, Silopi ve Cizre'de evlerin içerisine saklanmış 400'e yakın terörist vardı. 10 bin asker ve polisin şehri ablukaya almasıyla teröristler iyice köşeye sıkıştı. PKK'lılar "sıkıştık" diye telsizlerden yardım istiyorlar.

ASKER-POLiS OMUZ OMUZA

Şırnak'ta başlayan tarihin en büyük terör operasyonuna timlerin katılması bölgedeki tüm havayı değiştirdi. Üst düzey emniyet yetkilileri bu destek nedeniyle büyük moral bulduklarını söyleyerek, "Asker ve polis omuz omuza verip PKK'ya en büyük darbeyi vurmaktadır" dediler.

AMAÇ SiViL KAYBI ÖNLEMEK

60 kişiden oluşan özel timlerin, teröristlerin, çağrılarına kulak asmayan halka yönelik tehditlerinin artması üzerine devreye girdiği belirtiliyor. Bu sayede sivil kaybın önüne geçilmek isteniyor.

CESETLERİ EVLERDE SAKLIYORLAR

PKK'lılara kırsaldan destek gelmemesi için ayrı bir önlem alındı. Cizre'nin merkezine tüm gelişler tanklar ve askerlerle tutuldu. Helikopter ve İHA'larda havadan sürekli kırsalı izliyor. Ağır kayıplar veren PKK, cesetlerini de evlerin içinde saklıyor. Teröristlerin PKK'nın kayıp sayısının fazla olduğunu saklamak için böyle bir yönteme gittiği öğrenildi. Teröristlerin bu adımları kameralar tarafından kayda alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber