İstanbul ile İzmir Arası 3 saate iniyor

İstanbul İzmir Otoyolu'ndaki Selçukgazi Tüneli'nde ilk ışık göründü. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yolu o kadar mükemmel yapmış ki arkadaşlar, kuralları ihlal etmeden, İstanbul'dan İzmir'e üç saatin de altında gelebileceksiniz" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Aralık 2015 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul ile İzmir Arası 3 saate iniyor

Tarihi projede kritik bir viraj daha aşıldı. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmir Otoyolu'ndaki Selçukgazi Tüneli'nde ilk ışık göründü. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, bindiği iş makinesiyle tünelin arasında bulunan son kısmı da açtı. Yıldırım, otoyolun Bursa ile Gemlik arasındaki kısmının orijinal projede, 'yarma açık geçiş' şeklinde planlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Fakat üzerimizde bulunan ormanlık alan dikkate alındığında biz, yüklenici firmalara rica ettik, 'Maliyet biraz artıyor ama bu güzelliği muhafaza edelim ve burayı tünelle geçelim' dedik. Onlar da sağ olsun bu fedakarlığı yapmaktan kaçınmadılar. Şimdi tünel, otoyol yapılıyor; Bursa İstanbul ile birleşiyor; İzmir İstanbul ile komşu kapısı oluyor."

Projeden 60 bin kişi ekmek yiyor

Bugüne kadar projede, yaklaşık yüzde 50 civarında ilerleme sağladıklarını vurgulayan Yıldırım, "Kamulaştırma hariç 10,5 milyarlık bir harcama yapılmış. Burada günlük doğrudan çalışanların sayısı, yaklaşık 8 bin. Bu işten ekmek yiyenlerin sayısı, 50-60 bini geçti. Ayrıca 1.600 makine çalışıyor" dedi.

Arkadaşlar yolu mükemmel yapmış

Yıldırım, "3,5 saat dedik de gelirken bir hesap yaptık. Yolu o kadar mükemmel yapmış ki arkadaşlar, 3 saatten daha az bir sürede gelinebilecek. Kuralları ihlal etmeden, 132 kilometreyi geçmeden geldiğiniz zaman bile İstanbul'dan İzmir'e 3 saatin altında bir sürede gelebileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Bursa-Sabiha Gökçen 45 dakika

"Bu yolun açılmasıyla Bursa merkezden Sabiha Gökçen Havalimanı'na en geç 45 dakikada gelmiş oluyoruz" diyen Yıldırım şu bigileri verdi: "Birinci etapta, Altınova-Orhangazi arası 40 kilometrelik kesim, bitirilip hizmete alınacak, hemen arkasından İzmit Körfez Köprüsü açılmış olacak. Bir adım sonra da İstanbul-Bursa arası çevre yolunun toplam 80 kilometre civarında bölümü, 2016 bitmeden hizmete alınacak. Kalan Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir tarafı 2016'nın sonuna doğru. Planlandığı gibi 2018'de, öngörülen süre, 7 yılken 5 yılda yapılmış olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber