İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4 Günde 102 terörist öldürüldü

Cizre, Silopi ve Sur'da 4 günde öldürülen terörist sayısı 102'ye çıktı. Örgütün Zap ve Hakurk'taki kampları da havadan vuruldu. Genelkurmay "Operasyonlar kararlılıkla sürecek" mesajı verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Aralık 2015 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 Günde 102 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Nusabyin ve Dargeçit ile Diyarbakır'ın sur ilçelerinde, hendeklerin kapatılarak barikatların kaldırılması ve teröristlerin temizlenmesi için başlatılan operasyonlar sürüyor. Önceki gün 14 teröristin daha etkisiz hale getirildiği Cizre'de öldürülen terörist sayısı 70'e çıktı. 7 terörist yaralı, bir terörist sağ ele geçirildi. Operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'nin ilçedeki üst düzey sorumlularından ikisi de etkisiz hale getirildi. Sur'da da 16 terörist etkisiz hale getirilirken, Silopi'de 6 ve Dargeçit'te etkisiz hale getirilen 10 teröristle birlikte, öldürülenlerin sayısı 102'ye çıktı. Cizre'de teröristler tarafından genellikle patlayıcılarla tuzaklanan barikatların yıkımı sırasında ilk olarak çevre güvenliği alınırken ardından bomba imha uzmanları barikatlarda incelemede bulunuyor.

300 HENDEK İMHA EDİLDİ

Barikatlardan tuzaklama olmayanlar olay yerine çağrılan zırhlı iş makineleriyle yıkıldı. Her iki ilçede bulunan 700'e yakın hendek ve barikattan 300'ünün imha edildiği kaydedildi. Operasyon kapsamında Cizre ve Silopi'de terör örgütü üyelerinin bulunduğu alanlarda ilerleyen güvenlik güçleri kontrollü hareket ediyor. Adliye binasının yakınında teröristlerce yerleştirilen patlayıcıyı tespit eden güvenlik güçleri el yapımı patlayıcıyı imha etti.


MEVZİLER İMHA EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Irak Kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanılan barınak ve silah mevziilerinin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

'KARARLILIKLA SÜRECEK'

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada bölgede yürütülen operasyonların kamu güvenliği tesis edilinceye kadar kararlılıkla süreceği vurgulandı. Açıklamada, "Öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır" ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber