PKK Cizre'den kaçıyor

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Operasyonlarda örgütün kırsaldaki uzantılarına ağır darbe vuruldu. 4 günde 128 teröristin öldürüldüğü süpürme harekatının ardından örgütte çözülmeler başladı. PKK'nın sözde Cizre sorumlusu bölgeden kaçtı. Cizre'den gitmek isteyen 40 terörist ise örgüt tarafından infaz edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK Cizre'den kaçıyor

Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Silopi, Mardin Dargeçit'te bölücü terör örgütü PKK unsurlarına karşı başlatılan büyük operasyon hız kesmeden devam ediyor. Kırsal kesimin PKK'dan büyük ölçüde temizlenmesinin ardından şehir yapılanmasına da ağır darbe vuruldu. 4 günde 128 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, terör örgütü PKK'nın "Agid" kod adlı sözde Cizre sorumlusunun bölgeden kaçtığı tespit edildi. Cizre'den kaçmak isteyen 40 teröristin de diğer örgüt mensuplarınca infaz edildiği belirlendi.

4 GÜNLÜK BİLANÇO

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Temmuz ayından bu yana yoğun bir şekilde devam eden operasyonlarla dağları PKK'dan büyük ölçüde temizledi. Dağlardaki temizliğin ardından PKK'nın şehirden temizlenmesi için de düğmeye basıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Silopi, Mardin Dargeçit'te büyük operasyon başlatıldı. Jandarma ve Özel Harekat birliklerinin yanı sıra askeri birliklerin de takviyesiyle gerçekleştirilen operasyonların 4 günlük bilançosu ortaya çıktı.

128 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 4 günde 128 terörist etkisiz hale getirildi. PKK'ya en ağır darbe ise Cizre'den geldi. Cizre'de yapılan operasyonlarda 80 bölücü terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi. Bunlardan 70'i ölü ele geçirilirken, 7'si yaralı 8 terörist de sağ ele geçirildi. Diyarbakır Sur'daki operasyonlarda 19, Mardin Dargeçit'te 10, Şırnak Silopi'de ise 6 terörist etkisiz hale getirildi.

SÖZDE CİZRE SORUMLUSU KAÇTI

Operasyonlarda en fazla teröristin ele geçirildiği Cizre'de yürütülen operasyonlara hız kesmeden devam ediliyor. Burada ağır darbe alan PKK'nın "Agid" kod adlı sözde Cizre sorumlusunun da kaçtığı belirlendi. Sözde Cizre sorumlusunun bölgeyi terk etmesi ise teröristler arasında moral bozukluğuna ve tartışmaya yol açtığı belirtiliyor. Nitekim 40 teröristin Cizre'den kaçmak istediği ancak diğer örgüt mensuplarının ise buna karşı çıktığı ifade edildi. Söz konusu 40 teröristin bu isteklerinde ısrar etmesi üzerine de infaz edildiği kaydedildi.

SİLAHLARI EVDE BIRAKTILAR

Yine Cizre'de köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H unsurlarından bir kısmının işgal ettikleri evlerde silahlarını da bırakarak kaçtıkları tespit edildi. Bu teröristlerin ise kaçmak için sivil halkın arasına karışma yöntemini kullandığı belirlendi. Silahları bırakmalarındaki bir diğer amacın ise "evlerinizi terk etmeyin" uyarısına kulak asmayan ve Cizre'yi terk eden insanları ilerde adalet önünde zor duruma düşürmek ve yargılanmalarına neden olmak olduğu belirtiliyor. Savcı kontrolünde evlere giren güvenlik kuvvetleri ise bu evlerde çok sayıda terk edilmiş silah ele geçirdi.

TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT

Güvenlik kaynakları, asker, jandarma ve emniyet birimlerinin büyük bir özveri ve uyum içerisinde "tek vücut" halinde görev yaptığını belirtiyor. Güvenlik birimlerinin ilk defa bu kadar kaynaşmış olarak başarılı bir operasyona imza attıkları kaydedilirken, güvenlik kaynakları bölgede devletin bir bütün halinde olduğu, bir bütün olarak birlik ve beraberlik içerisinde operasyonlar devam ettiğini vurguluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber