CHP'li Erdem'e yalanlama

Sarin gazı iftirasını atan CHP'li Erdem'in iddialarına bir yalanlama da savcılıktan geldi. Adana Başsavcıvekili, Suriyeli bir grubun kimyasal madde eyleminin hazırlık aşamasında kaldığını, sanıkların ise yargılandığını bildirdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Erdem'e yalanlama

Tuğba Ceyhan

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus kanalında "sarin gazı" soruşturmasının yargı organları tarafından kapatıldığı iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2013 yılında başlatılan soruşturma kapsamında, 6 sanıklı davanın görülmesine 29 Aralık'ta Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Sanıklar Hytham Qassap, Raif Ay, Bekir Karaoğlan, Halit Usta, Halit Ünalkaya ve İbrahim Akça, "Silahlı terör örgütüne silah sağlamaya teşebbüs etmek" suçundan yargılanıyor.

GÖRÜŞME OLMADI

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Arıkan, Erdem'in, söz konusu olayla ilgili soruşturmanın kapatılması için Bekir Bozdağ'ın savcılığı aradığı iddialarına cevap verdi. Arıkan'ın yaptığı tekzip yazısında, "Adalet Bakanı ile görüşmediğini, ayrıca Bekir Bozdağ'ın o dönemde Adalet Bakanı olmadığını, soruşturmanın kapatıldığı iddialarının aksine soruşturma sonuçlandırılarak şüpheliler hakkında kamu davası açıldığını ve bu kamu davasının halen Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2015/29 esas sayılı dosyasında devam ettiğini, soruşturma içeriğine göre, kimyasal gaz yapımında kullanılan maddelerden hiçbirinin ele geçirilemediği, eylemin hazırlık aşamasında kaldığını" vurguladı. Yazıda, iddiaların tamamen gerçek dışı ve maksatlı olduğu kaydedildi.

TEKZİP YAYINLAYACAK

Bekir Bozdağ'ın, Adana Savcısı Mehmet Arıkan'a soruşturmanın kapatılmasına yönelik talimat verdiği iddialarını yayınlayan gazetelere yönelik açtığı davada da tekzip yayınlanmasına karar verildi.

DAVA DEVAM EDİYOR

Kararda "Adalet Bakanı'nın görevde yetkisini kötüye kullandığının ve suç işlediği intibaının(izlenim) uyandırıldığı, yazılan ifadelerin Basın Kanunu'nun 14. Maddesi'nde belirtilen gerçeğe aykırı yayının söz konusu olduğu" bildirildi. Adana Cumhuriyet Savcılığı, 2013 yılında başlattığı soruşturmada, bazı iş adamlarının yurtdışından sarin gazı hammaddesi getirdiğinin öne sürülmesi üzerine operasyon başlatmıştı. Savcılık, dinleme ve takibin ardından yakalanan sanıklar Bekir Karaoğlan, Halit Usta, Halit Ünalkaya, Hytham Qassap, İbrahim Akça, Raif Ay hakkında 190 sayfalık iddianame hazırlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber