İnternette en çok hangi arabalar aranıyor?

2015'te internette en çok Ford, Renault ve Fiat markaları araştırıldı. "İlk üç model" sıralamasında ise Ford Focus, Toyota Corolla ve Honda Civic yer aldı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 22:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternette en çok hangi arabalar aranıyor?

Burcu Çetinkaya

Yandex, 2015 boyunca en çok aranan otomobil markalarını ve modellerini araştırdı. Türkiye'deki internet kullanıcılarının Yandex'te 2015 başından bu yana yaptığı aramalar üzerinden yapılan analize göre; en çok aranan otomobil markası Ford oldu. İlk üç sırada Ford'un ardından sırasıyla Renault ve Fiat geldi. Mercedes, Opel, Honda, Hyundai, BMW, Toyota ve Volkswagen, ilk üçü izledi. En çok aranan otomobil markaları arasında ilk 10 sırada 4 adet Alman otomobil markasının olması da dikkat çeken bir detay oldu. Model bazında yapılan aramaları da değerlendiren Yandex'in analizinde, Türkiye'de 2015 yılının başından bu yana en çok aranan modelin Ford Focus olduğu ortaya çıktı. En çok aranan otomobil markaları sıralamasında 9. sırada yer alan Toyota'nın, Corolla modeli ise en çok aranan modeller arasında ikinci sıraya yerleşti. İlk iki modeli Honda Civic takip etti. En çok aranan üçüncü marka olan Fiat'ın Linea modeli 4. sırada, en çok aranan ikinci marka olan Renault'un Clio modeli ise 5. sırada yer aldı.

GÜNEY KORELİ KIA BU YIL 10 BİN ADET SATTI

Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, 2015 yılını değerlendirdiği açıklamasında "Otomotiv sektörünün son yılların en yüksek satış rakamlarına ulaşarak, toplamda 930 - 950 bin adet seviyesine geleceğini düşünüyoruz. Ağır Ticari satışlarını da eklersek pazar 1 milyonun üzerine çıkacak"dedi. Çelik Motor olarak, 55. kuruluş yıl dönümünde büyümelerini sürdürdüklerini ifade eden Koçak, "Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda önemli başarılar elde ettik. KIA markamızla yılı 19 bin adede yaklaşan bir satış rakamıyla bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 2016'da müşterileri bekleyen yenilikleri de paylaşan Koçak, Türkiye'de en çok tercih edilen KIA modeli olan Sportage'ın tamamen yenilendiğini söyleyerek, bu aracın mart ayında müşterilerle buluşacağını belirtti.

Yarış aracı gibi Macan

Porsche Macan GTS; yeniden tasarlanmış şasisi, Macan S modelinden 20 hp daha fazla gücü ve takviye edilmiş frenleriyle dikkat çekiyor. Porsche Çekiş Yönetimi, Macan GTS modelini 0'dan 100 km sürate 5.2 saniyede ulaştırıyor. 256 km'lik maksimum hız değerine sahip Macan GTS modelinin ortalama yakıt tüketimi, 100km'de 9.2-8.8 litre... Yeni Porsche İletişim Yönetimi, Macan GTS ile ilk defa SUV'larda sahne alıyor. Gerçek zamanlı trafik bilgileri veren çevrimiçi navigasyon sistemi, akıllı telefonlarla entegrasyon imkanı sunuyor. Farlar her şartta en yüksek seviyede yol aydınlatması sağlıyor.

En iyi Audi servisi Türkiye'den çıktı

AUDI AG'nin dünya çapında yetkili servisleri arasında gerçekleştirdiği, teknik ve mesleki becerileri yarıştırdığı "Twin Cup Dünya Finali"nde Türkiye'yi temsil eden Şenyıldız Takımı, Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Şenyıldız, ikinci defa bu başarıyı elde eden dünyadaki tek Audi Yetkili Servisi oldu. Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, "Satış sonrası hizmetlerde yıllar süren yatırım ve eğitim çalışmalarımızın meyvelerini aldığımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. Şenyıldız'ın Türkiye'ye ikinci defa getirdiği bu başarı, uzun yıllarla inşa edilen bir hizmet kalitesi anlayışının sonucudur" diye konuştu. Geleneksel olarak teknik bilgi ve müşteri odaklılık kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, tüm takımlar için ortak görevler hazırlandı. Yarışmacılar, araçlardaki problemleri teşhis etme, en uygun çözümleri bulma ve müşteriler ile iletişim becerilerini sergilediler.

'Transit 2015'e Otokar damgası

Koç Topluluğu şirketi olan ve 40'tan fazla ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştiren Otokar, İETT tarafından düzenlenen "Transit 2015 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı"nda sektörün en çok tercih edilen yenilikçi araçlarıyla yerini aldı. Toplu ulaşımda planlama, verimlilik, ara ulaşım modlarının ele alındığı etkinlikte Otokar, Türkiye'de ve yurt dışında yoğun olarak tercih edilen yenilikçi araçları Sultan City, Doruk LE ve Kent LF'yi tanıttı.

FIAT 500X MEYDANDA

Türkiye genelinde 41 ilde görücüye çıkacak olan "Fiat Aile Ağacı" standı, 4 Ocak 2016 tarihine kadar Kent Meydanı AVM'de Bursalılarla buluşuyor. Ağaç şeklinde tasarlanan fantastik stant, yapraklarında 4 gerçek aracı barındırıyor. Çevre duyarlılığından vazgeçmeden maksimum verim sağlayan dizel ve benzinli motorlar ile donatılan Fiat 500X, sınıfının en zengin motor gamına sahip modellerden... Gücü ve tasarımıyla "crossover" standartlarını yukarı taşıyan Fiat 500X; 1.6lt MultiJet dizel ve 1.4lt MultiAir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, sarsıntısız vites değişimi sağlayan 9 ileri otomatik vites modeliyle de öne çıkıyor.

SEAT IBIZA 38 BİN 200 TL

SEAT'ın bir dizi yenilikçi teknoloji, kişisel donanım seçenekleri, ek güvenlik ve yeni bilgi-eğlence sistemleriyle donattığı Ibiza ailesi, yıl sonuna özel fiyatlarla satışa sunuluyor. Ibiza 1.0 75 HP modeli 38 bin 200 TL'den başlayan anahtar teslim fiyatı ile dikkat çekiyor. Tamamen yeni geliştirilen 1.0 litre hacme sahip, üç silindirli, 110 HP güç üreten benzinli motor ise, 200 Nm'lik tork değeriyle çekiş gücünü ispat ediyor ve 100 km'de ortalama 4.4 lt yakıt tüketiyor. "Style" donanım seviyesinde sunulan bu motora sahip 5 kapılı Ibiza, 54 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla alıcısını bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber