Yatırımlar için özel izleme ekibi oluşturulacak

Hükümet hem reform hem de yatırımların hızlandırılması için düğmeye bastı. Yatırımlar için özel bir izleme ekibi oluşturulacak, 3. ülkelere ihracat kolaylaşacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Aralık 2015 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yatırımlar için özel izleme ekibi oluşturulacak

Ercan Baysal

2016 yılında 3, 6 ve 1 yıllık gerçekleştirilecek reformları açıklayan AK Parti hükümeti, yatırımların da hızlandırılması için düğmeye bastı. Ekonomi yönetimi yatırımları anlık olarak takibe alıyor. Bu kapsamda illerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının görev ve hizmetlerine ilişkin standartlar belirlenecek.

Hizmet Envanteri Yönetim Sistemi (HEYS) ve Hizmet Standartları Yönetim Sistemi (HSYS) çalışmaları dikkate alınarak yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının görev ve hizmetlerine ilişkin standartlar belirlenecek. Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının beşeri kaynak ihtiyacı tespit edilecek, birimlerde nitelikli eleman istihdam edilebilmesine yönelik gerekli yasal ve idari düzenlemeler yapılacak.

KOLAY TİCARET

Hükümet ticaretin kolaylaştırılması amacıyla önemli bir adım daha atıyor. Ticaretin kolaylaştırılmasına ilişkin anlaşma Meclis'e sunulacak. İhracatçıların üçüncü ülke pazarlarında karşılaştığı gümrük işlemleri ve bunların ortaya çıkardığı maliyetlerin asgariye indirilmesini amaçlayan Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması kısa sürede onaylanacak. Anlaşmanın onaylanması ile birlikte prosedürlerin basitleştirilmesinin yanı sıra bilgi teknolojileri ve otomasyonun uygulanması yoluyla dış ticaret ve lojistik altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

GÜMRÜK BİRLİĞİ

Ayrıca, Gümrük Birliği anlaşması güncelleniyor. Ekonomi Bakanlığı Gümrük Birliği'nin işleyişinde karşılaşılan güçlüklerin giderilmesi suretiyle sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve tüm mal ve hizmetler ile kamu alımlarını kapsayacak şekilde kapsamının genişletilmesi amacıyla müzakere yürütecek. Bu kapsamda, özel kesimin de katılımıyla yürütülmekte olan etki analizi ve değerlendirme çalışmaları dikkate alınarak, AB ile entegrasyon çalışmaları doğrultusunda Türkiye'nin müzakere pozisyonunun şekillendirilmesi planlanıyor.

İŞ MAHKEMELERİ

Öte yandan, yatırımcının şikayet ettiği bürokrasiyi azaltıcı adımlara bir yenisi ekleniyor. İş mahkemelerinin yapısı ve işleyişi gözden geçirilecek. İşçi ve işverenlerin uyuşmazlıklarının hızlı ve kolay bitirilmesi hedefleniyor. Hükümetin öncelikli eylem planları arasında yer alan düzenleme kapsamında iş yargılaması sistemi reforma tabi tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber