Hatay'a 37 milyon liralık yatırım

Kentte DSİ'nin tamamladığı tesisler ile Deniz Kaplumbağası Rehabilitasyon Merkezi, Başbakan Davutoğlu'nun yarın Ankara'da katılacağı törenle hizmete alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2015 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay'a 37 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eserin Ankara'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın yapılacak törenle hizmete alınacağını, eserler arasında Hatay'da da bazı tesisler ile bir merkezin bulunduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gelenek haline getirdikleri toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam edeceklerini, bu çerçevede ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eserin hizmete alınacağını belirtti.

Ankara'da yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Hatay'ın da payını alacağını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hatay'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün tamamladığı 6 adet taşkın koruma tesisini tek paket altında yani tek tesis olarak bu açılış merasimiyle hizmete alacağız. DSİ tarafından tamamlanan tesislerle Hatay'da 3 ilçe ve 2 beldeyi taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce tamamlanan Deniz Kaplumbağası Rehabilitasyon Merkezini de hizmete alacağız. Yine Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, gibi çalışmalarda hizmete sunulacak. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 37 milyon lirayı geçiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber