Köpek balığı kıkırdağı tümör gelişimini önler mi ?

Kırşehirli aktar Pınar Uzun, köpek balığı kıkırdağı ile tümör gelişimin önlenebildiğini söyledi. Uzun, insanların aktarlara bakış açılarının değişmesi gerektiğini de savundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2015 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Köpek balığı kıkırdağı tümör gelişimini önler mi ?

Kanser tedavilerinde köpek balığı kıkırdağının öneminin tümör gelişimine büyük katkı sağladığını anlatan aktar Uzun, "İnsan vücudunda oluşan tümör ve tümör tedavisinde köpek balığı kıkırdağını önermekteyiz. Fakat insanlar tek kullanımla mucize beklemekteler" dedi. Bu konudaki araştırmalara değinen Uzun, "Yapılan incelemelerle 400 milyon yıl önce köpek balıklarının hiç kanser rahatsızlığına yakalanmadığı kanısına uzmanlar varmışlar. Köpek balığının kıkırdağı ve karaciğer yağlarının sekoberen adlı proteinin kanser rahatsızlığına iyi geldiğini teşhis etmişler. Bizlerde yapılan incelemeler sonrasında doktor tedavisine ek gıda sunuyoruz." diye konuştu.

"KANSER, BRONŞİT, KABIZLIK, BAŞ AĞRISI İÇİN ÇÖREK OTU"

Kış mevsimi ile insanların doğal gıdalara ilgilerinin arttığını ifade eden aktar Pınar Uzun, "A,B,C vitaminleri ile birlikte kalsiyum , potasyum, magnezyum ve çinko gibi bileşimlerle çörek otunun yararlarını ortaya çıkarmaktayız. İnsanlar hemen kullanım sonrası fayda istiyor ama ilaçlar dahi hemen etki sunmuyor. İnsanların hevesi birkaç sürüyor. Bizler neden kış mevsimi ile doğal takviyelerin kullanıldığını hala anlayamadık. Bir kullanımla insanlar tepki istiyor. Bizler ise bizlerden doğal takviye alanlara kullanım özelliklerini ve aldıkları doğal gıdaların kesinlikle ilaç olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Çörek otunun kalbe iyi gelmesi ve kansere karşı köpek balığı yağının da iyi olması hemen etki göstermesi anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için arı sütü kullanımını tavsiye ettiklerini belirten aktar Uzun, bütün hastalıklar için doğal takviyelerin doktor gözetiminde alınması gerekliliğinin ilk kural olduğunu de ekledi.

(İHA)

Köpekbalığı Kıkırdağının tümör tedavilerinde kullanımı hakkında bilgi veren Ahi Evran Üniversitesi Beyin Cerrahı Ziya Aslan açıklamasında, "Köpek balıklarının kanser olmadığı yönünde bilgiler var. Fakat biz böyle bir bilimsel veri elde etmedik. Böyle bir söylenti sadece var. Bizlerde bu söylentileri medyadan takip etmekteyiz. Ama bilimsel bir verinin olmadığı kesin." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber