Diyarbakır'da 'eylem çağrısı' öğrencileri mağdur etti

HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine kentte yapılan kepenk ve kontak kapatma eylemi kapsamında tehdit ve baskı üzerine öğrenci servislerinin de kontak kapatması öğrencilerin mağduriyetine neden oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2015 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da 'eylem çağrısı' öğrencileri mağdur etti

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) çağrısı üzerine yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi, öğrencileri de mağdur etti.

Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto etmek için iki siyasi partinin eylem çağrısının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüslerin kontak, bazı esnafın da kepenk kapattığı kentte, okul servis araçları da hizmet vermedi.

Tehdit ve baskı üzerine öğrenci servislerinin de kontak kapatması öğrencilerin mağduriyetine neden oldu.

Servis araçlarının hizmet vermemesi ile velilerin duyduğu güvenlik kaygısından dolayı öğrencilerin büyük bölümü okula gidemedi.

"Eğitim hakkının ihlalidir"

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm-Der) Genel Başkanı Ercan Ezgin, Sur ilçesi başta olmak üzere bölge genelindeki bazı ilçelerde teröristlerce okullara ve eğitime yönelik yapılan saldırılarda, son günlerde artış olduğunu belirtti.

Bazı okulların örgüt mensuplarınca ateşe verildiğini veya karargah gibi kullanıldığını ifade eden Ezgin, öğrenci servislerine de baskı sonucu kontak kapattırılması nedeniyle öğrencilerin okula gidemediğini kaydetti.

Ezgin, "Okullara yönelik saldırılar, eğitim hakkının ihlalidir, insanlık düşmanlığıdır. Öğrencilerin cahil kalmasını istemek kimsenin hakkı değildir" dedi.

Eğitime yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getiren Ezgin, bu saldırıların ve baskıların bölge halkının vicdanında olumlu karşılık bulmadığını vurguladı.

Ercan Ezgin, eğitim hakkını engellemenin kimseye bir fayda getirmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber