'Toplumla kucaklaşıyoruz, terörle de mücadele ediyoruz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: "Toplumla kucaklaşıyoruz, terörle de mücadele ediyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Toplumla kucaklaşıyoruz, terörle de mücadele ediyoruz'

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "Kürt sorununun çözümü ve uygulanan yanlış politikalara ilişkin" araştırma önergesi kabul edilmedi.

Önerge üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gelinen tabloda herkesi sarsan, yakan bu olayları önlemenin zamanı gelip geçtiğini kaydetti.

Bu olayların önlenememesinin ve birbiri ardına tepkiler doğurmasının doğu ile batının arasını açtığını; insanlarda duygusal kopuşa neden olduğunu belirten Gök, "Kürt sorununun çözümünde TBMM'nin görev yapmasını öneriyoruz ve bu konuda ısrarlıyız" dedi.

Her şeyin Meclis'te konuşulması gerektiğini, herkesin elini taşın altına koyacağı toplumsal mutabakat komisyonu önerdiklerini belirten Gök, "Bu zorunludur ve ertelenemez. Ertelenen her gün yeni acıların doğmasına ve toplumdaki ayrışmanın artmasına neden olmaktadır. Biz elimizi uzatıyoruz. Türkiye'nin bütün coğrafyası 78 milyonundur. Böylesine bir anlayışla bu sorunu acilen TBMM'de görüşmek ve çözmek zorundayız. Bütün siyasi partilere tarihi bir çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, PKK ve PYD'nin, Suriye ve Rusya'nın desteğiyle Cerablus'ta yığınak yapmaya başladığını belirterek, "Şimdiden diplomatik ve askeri önlemler alınmalıdır. PKK ve PYD terör örgütünün Suriye'nin kuzeyinin tamamına hakim olması engellenmelidir" dedi.

- "Milletimizin sarılmadığı fikirler..."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Kurul'da HDP ile AK Parti arasında yapılan tartışmaların "kayıkçı kavgası olduğunu" savunarak, "Çözüm Süreci'nin tekrarını yapacağınızın işaretlerini alıyoruz" diye konuştu.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Güneydoğudaki operasyonlarla ilgili eleştirilerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Toplumla kucaklaşıyoruz, terörle de mücadele ediyoruz" dedi.

Terörle mücadele ettiklerini ve bundan HDP'nin rahatsız olduğunu ifade eden Bostancı, "Hiçbir demokratik devlet halkıyla mücadele etmez ama her demokratik devlet hendek kuran, güvenlik güçlerine ateş açan gruplara karşı mücadele verir. Siz de ne olup bittiğini görün. Sizin zemininiz meşru zeminler" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ülkemizin bu can yakıcı konusunu, kırıcı olmadan ve özenli bir şekilde sorunu masaya yatırmalıyız" dedi.

AK Parti Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Markar Eseyan, şiddetin temel bir öğe olarak dışlanması gerektiğini kaydetti.

"AK Parti'ye yönelik 'katil' sözlerinden sonra bu önergeye nasıl destek bulacaksınız?" diye soran Eseyan, 3 sayfalık önergede bir tane "PKK" sözü geçmediğini ifade etti.

Eseyan, Çözüm Süreci'ni Araştırma Komisyonu'na CHP ve MHP'nin üye vermediğini anımsattı.

CHP Grup Başkanvekili Gök'ün, iktidarın, sundukları çözüm önerilerine dört elle sarılması gerektiği sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı "Milletimizin sarılmadığı fikirleri burada kürsüden üstenci bir anlatımla 'bari siz kabul edin' denilmesini tuhaf buluyorum" karşılığını verdi.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber