'Yeni dünya düzeni 'oksimoron'dur'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, yeni dünya düzenini, "Düzensiz düzen dünyası" olarak tanımlayan Çağlar, "Yan yana gelmez şeylerin bir araya geldiği bir zamandan geçiyoruz. Bu da bir oksimorondur" diye konuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2015 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yeni dünya düzeni 'oksimoron'dur'

İTO Meclisi'nin 2016 Yılı İş Programı ve Bütçesi görüşmelerinde meclis üyelerine hitap eden Çağlar, 2016'yı birlik ve beraberliğin daha da güçleneceği bir yol olacağına inandığını ifade etti ve ekledi:

"Önümüzdeki süreç kardeşlik bağının değerini, önemini hissedeceğimiz bir zaman olacak. Yeni dünya, 'Düzensiz düzen' dünyasıdır. Bu da bir Oksimorondur. Yani yan yana gelemez şeylerin bir araya geldiği bir zamandan geçiyoruz. Karmaşık gibi gördüğümüz pek çok olay başka bir olayın sonucudur. Bunu anlarsak çözümlerimiz daha etkili olur. Böyle süreçlerden çıkabilmenin yolu da sağlam kardeşlik bağlarından alınacak güçle çalışmaktır."

2016 yılının dünyada "Fırtınalı bir deniz" olacağını da vurgulayan Çağlar, ekonomide zor bir dönemin yaşanması beklenen 2016 yılında İstanbul Ticaret Odası'nın yeni pazar arayışları, tarihe iz bırakacak projelerin icrası ve reform hükümeti ile iş dünyası arasında köprü görevi göreceğini vurguladı ve şöyle konuştu:

"2015 yılında çalkantılar birbiri ardına geldi. Ama bizler 'Ticaret barışın en etkili dilidir, işadamları da barışın elçisidir' felsefemizden vazgeçmedik. Bugün durum gösteriyor ki, komşularımızla ve AB üzerine yoğunlaşan dış ticaret yapımız yerine ihracatımızı sınır, kıta gözetmeden tüm dünyaya açmalıyız. Her türlü ürünü üretip satabilecek girişim kapasitesine sahibiz. Ticari diplomasi anlamında 2016 yılında da etkin çalışmalar yapacağız."

İTO olarak, Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak amacıyla çalışmalar da yapacaklarını anlatan Çağlar, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizi kalkındırmak, ekonomik imarlarını yapılandırmak için elimizi uzatacağız. Ortak çözüm masaları kuracağız. Ticaretin barışçı dilini, kardeşliğimizi ortaya koyarak ülkemizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı biz vereceğiz" diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber