İçişleri'nden beldesi boşaltılan belediye başkanına: KPSS'ye gir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı KPSS'ye girmesini ya da İŞKUR'a başvurmasını istedi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde terörle mücadele kapsamında 1995 yılında boşaltılan Uzundere Beldesi'nin son Belediye Başkanı Şaban Alkan, işsiz kaldığı gerekçesiyle TBMM ve İçişleri Bakanlığı'na başvurup, devlet dairesinde kendisine iş verilmesini istedi.

Alkan'a İçişleri Bakanlığı'ndan gelen cevapta, ?Kamu personel alımlarının KPSS'ye tabi olması nedeniyle bu sınava girmesi gerektiği, ya da Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) müracaatta bulunabileceği? bildirildi. 4 çocuğu bulunduğunu ve bunlara bakmakla yükümlü olduğunu söyleyen Alkan, ?Belediye başkanlığı yaptığım için yeşil kart bile alamıyorum? dedi.

Çukurca'nın Irak'ı sıfır noktasında bulunan yaklaşık 5 bin nüfuslu Uzundere Beldesi'nde 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını Anavatan Partisi'nden Şaban Alkan kazandı. Ancak bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle belde sakinlerinin bir kısmı çeşitli il ve ilçelere göç ederken, imkanları olmayanlar Yüksekova'da yapılan Doğanlı Kampı'na yerleştirilerek belde boşaltıldı. Uzundere'nin boşalmasıyla birlikte Belediye Başkanı Şaban Alkan da Hakkari'ye yerleşti. Alkan, belediye hizmetlerini buradan yürütürken, hükümet 1998 yılında üçlü kararname ile Uzundere'nin tüzel kişiliğine son verdi.

?KPSS'YE GİR, YA DA İŞKUR'A BAŞVUR'

Hakkari'de yaşayan ve geçimini çiftçilikle sağlayan 4 çocuk babası 38 yaşındaki eski belediye başkanı Şaban Alkan, bir devlet dairesinde geçici de olsa kendisine bir iş imkanı verilmesi için defalarca TBMM ve İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Son olarak 3 ay önce başvurduğu İçişleri Bakanlığı Alkan'a TBMM Dilekçeler Komisyonu Başkanlığı aracılığıyla gönderdiği cevapta, Uzundere Beldesi'nde yaşayan halkın kendi isteğiyle beldeyi boşalttığı ve tüzel kişiliğine de son verildiğini belirterek, ?Kamu personel alımlarının KPSS'ye tabi olması nedeniyle bu sınava girmesi gerektiği ya da Türkiye iş Kurumu'na müracaatta bulunabileceği? bildirildi.

YEŞİL KART DA ALAMIYOR

Hakkari'de çiftçilik ve CHP Merkez İlçe Başkanlığı yapan Şaban Alkan, eski bir belediye başkanına devletin iş vermemesinin kendisini üzdüğünü söyledi. Devlet dairelerinde binlerce kişinin geçici olarak çalıştırıldığını dile getiren Alkan, ?Benim belediye başkanı olduğum beldem boşaltılınca mağdur durumda ve işsiz kaldım. Ben bu mağduriyetimi dile getirip devletten iş istedim. Devlet memurluğu değil geçici de olsa, işçi olarak da olsa bir iş istiyorum. Benim geçindirmekle yükümlü olduğum 4 çocuğum var, bunların hepsini de okula gönderiyorum. Ama maddi gücüm yok çünkü işsizim. Bir belediye başkanının işsiz kalmasını devletin ayıbı olarak görüyorum. Eskiden belediye başkanlığı yaptığım için bana ve çocuklarıma yeşil kart da verilmiyor? dedi.

?BELDEMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ'

Eski Belediye Başkanı Şaban Alkan, Uzundere Beldesi'ni halkın kendi isteğiyle beldeyi boşaltmadığını, kendisinin ve vatandaşların ağlayarak beldeden ayrıldığını söyledi. Boşaltılan yerin bir köy olmadığını, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bir belde olduğunu belirten Alkan, ?Şu anda devletten tek isteğimiz, bizi beldemize geri göndersinler. Su, elektrik, yol ve okul konusunda bize devlet yardımcı olsun, biz beldemize geri dönmeye hazırız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber