ODTÜ'de yaşanan olaylar protesto edildi

Genç Memur-Sen üyesi bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
ODTÜ'de yaşanan olaylar protesto edildi

Genç Memur-Sen üyesi bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti

Genç Memur-Sen üyesi bir grup çeşitli sloganlar atarak, ODTÜ kampüsünün A1 kapısı önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, ODTÜ kampüsünde mescide giden öğrencilere fiziki ve sözlü saldırı sonrasında üniversite rektörlüğü ve yönetiminin olaylara duyarsız kaldığını savundu.

Üniversite yönetiminin kendisine emanet edilen öğrencilerin bir bölümü linç edilirken, saldırılara sessiz kaldığını ileri süren Beyhan, ODTÜ rektörü ve yönetimine yönelik, "İtibarda irtifa kaybettiniz artık istifa edin" ifadesini kullandı.

Beyhan, "İbadet özgürlüğünü yok sayan kolektif bir saldırıya, ibadet eden öğrencileri linç etmeye dönük vandallığa, vahşiliğe karşı olduğumuzu göstermek için buradayız. Elinde kalem yerine, çivili sopa taşıyanlara, zihnini bilim yerine, ideolojik sapkınlıkla dolduranlara, teknoloji geliştirmek yerine, farklı düşünenleri tekmelemeyi öğrencilik sananlara göz yuman rektör ve üniversite yönetimi istifa etmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Konya

Cuma namazı sonrası Hacıveyiszade Camisi önünde toplanan AK Parti Konya Gençlik Kolları üyesi grup adına konuşan AK Parti Konya Gençlik Kolları Üniversiteler Bilim Başkanlığı Sözcüsü Abdulkahar Çaçur, olaylarda 10'dan fazla öğrencinin darbedildiğini söyledi.

"Üniversite yönetiminin saldırıları engellemek için ciddi bir müdahalesinin olmaması da dikkat çekicidir" diyen Çaçur, bu saldırıların son haftalarda yaşanan hadiseler olmadığını savundu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki İmaret Camisi önünde toplanan grup adına konuşan İsmail Doğan, insanların ibadetlerini rahatça yapmaları gerektiğini söyledi.

Doğan, "Zira onların dedeleri ve nineleri Çanakkale'de, Antep'te, Maraş'ta ve Sarıkamış'ta, 'benim torunlarım, evlatlarım rahatça ibadetlerini yapsınlar' diye şehit oldu. Sizin bu yaptıklarınız düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir şey değildir" diye konuştu.

Adana

AK Parti Adana İl Gençlik Kollarına bağlı Üniversiteler Birim Başkanlığından bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti.

Tekbir getiren ve çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Yusuf İslam Özger, kendilerini ODTÜ'nün sahibi gören, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber çetelerin, Mevlit Kandili'nin olduğu gün öğle namazını kılan öğrencilere saldırdığını ve bazılarını darbettiğini belirtti.

Bu provokasyon karşısında namaz kılan öğrencilerin sağduyulu yaklaşımıyla çatışma yaşanmadığını ifade eden Özger, şunları kaydetti:

"Müslüman gençler tüm üniversitelerde olduğu gibi ODTÜ'de de inançlarını gereği gibi yaşama hakkına sahiptir. Özgürlük savunucuları gibi görünen bu grubun idrak etmeleri gereken mesaj, sebebi ne olursa olsun, hangi yüce amaca dayanırsa dayansın, başkasının hak ve hukukuna tecavüz edemeyeceklerdir."

Malatya

İnönü Üniversitesi Müslüman Öğrenciler İnisiyatifi üyeleri, üniversitenin Mediko-Sosyal Merkezi önünde bir araya geldi.

Ellerinde dövizlerle bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan İnönü Üniversitesi öğrencisi Tarık Cemiloğlu, ODTÜ yerleşkesindeki, namaza yönelik provokasyon karşısında Müslüman gençlerin sağduyulu yaklaşımının bir çatışmanın yaşanmasını engellediğini söyledi.

Adıyaman

Hikmet Derneği Öğrenci Birliği üyeleri, Adıyaman Üniversitesi'nde önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan birlik basın sözcüsü Ömer Aydın, adı bilimle, gelişmeyle, başarıyla anılan ülkenin en seçkin üniversitelerinden biri olan ODTÜ'de yaşanan olayın unutulmayacağını dile getirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da ise olayı protesto etmek için açıklama yapmak isteyen Anadolu Gençlik Derneği üyelerine, Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği (HÖDER) üyesi bir grup, taşlarla saldırdı.

Olay yerine giden polis ekipleri, grupları sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada, polise taş atan HÖDER'lilere biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

Olay yerinden kaçmaya çalışan öğrencilerden 10'u gözaltına alındı.

Samsun

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Öğrenci Platformu üyesi bir grup, Kurupelit Yerleşkesi'ndeki OMÜ Camisi önünde bir araya geldi. Öğrenciler, Türk bayrakları taşıyarak OMÜ Yaşam Merkezi'ne kadar yürüdü. Burada bir öğrenci Kur'an-ı Kerim okudu.

Grup adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ceykun Karataş, inanç ve ifade özgürlüğünden, çağdaşlıktan ve insanlıktan dem vuran bazı yapılanmaların kendileri gibi düşünmeyenlere saldırdığını söyledi.

ODTÜ yerleşkesinde namaz kılanlara ve inançlı kişilere hunharca saldırılmasını kınayan Karataş, "Tek amaçları okumak ve inançlarının gereğini yerine getirmek olan öğrencilere yapılan saldırıyı anlamsız ve insanlık dışı buluyoruz. İslam, hiçbir düşüncenin yedek parçası değildir. Her namaz kılanı, başına takke takanı, sakal bırakanı IŞİD diye nitelemek akıl tutukluluğudur" dedi.

Elazığ

Elazığ'da da Fırat Üniversitesi İslami Gençlik Platformu üyesi öğrenciler, Üniversite Camisi önünde toplandı.

Ellerinde ''Yaşasın İslam'ın evrensel kardeşliği'', ''Bu dava öksüz değil'', ''Namaza el uzatandan daha zalim kim olabilir'' yazılı dövizlerle bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan Fatih Bakır, yakın zamanda benzer olayların Süleyman Demirel Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde de yaşandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber