Bakanın eşi resmi olarak davetli ise harcırah alır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKAN EŞİNİN HARCIRAH ALMASI

22. Dönem 5. Yasama Yılının başlaması nedeniyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen Arınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, bir gazetecinin, ''Yurtdışına giden bir bakanın eşine harcırah verilmesini doğru bulup bulmadığı'' sorusunu, bütçe uzmanlarına yöneltti.

Bütçe uzmanının, ''görevli olmadığı sürece böyle bir ödeme yapılmayacağını'' söylemesi üzerine Arınç, ''Eşi davet edilmiş ise alır mı?'' diye sordu. Uzmanın, ''Eşi resmen davet edilmiş ise evet...'' karşılığını vermesi üzerine Arınç, kendisine konuyla ilgili bilgi notu hazırlanmasını istedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler'e katıldığı yurt dışı gezisi sebebiyle harcırah tahakkuk ettirilmesinin mevzuata uygun olduğu, ancak yine de Bakan Güler'in geri ödeme yapacağı bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, eşi Mehtap Güler'e katıldığı yurtdışı gezi sebebiyle harcırah tahakkuk ettirilmesiyle ilgili olarak, mevzuata uygun olmasına ve bugüne kadar yaygın olarak uygulanmasına rağmen, yanlış ve yanıltıcı iddialarda bulunulmasını önlemek için, ilgililere geri ödeme talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, "Sayın bakanımız, konuya ilişkin görüşünü soran medya mensuplarına, böyle bir konunun sözünün dahi edilmesini doğru bulmadığını ifade etmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber