CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde büyük vurgun

Ataköy'de mülkiyeti 1 yıl sonra belediyeye geçecek 200 milyon liralık arsayı 60 milyona alan vatandaş, 150 milyona üniversiteye devretti. Kerimoğlu, Akyüz'ü suçladı: Beni kandırdı!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Aralık 2015 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde büyük vurgun

ERCAN ÖZTÜRK

Bu satış çok konuşulur. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile CHP Meclis Başkanvekili Ali Rıza Akyüz, bir arazinin satışı yüzünden birbirine girdiler. Mülkiyeti 1 yıl sonra tamamen Bakırköy Belediyesi'ne geçecek olan arazi 1970 yılından beri burayı kullanan Ecmel Sarıalioğlu'na devredildi. Bilirkişi tarafından metrekare bedeli 4 bin lira olarak belirlenen arazi 60 milyona satıldı.

ACEMİLİĞİMDEN FAYDALANDI

Sarıalioğlu devirden iki hafta sonra arsayı 150 milyon liraya vakıf üniversitesine sattı. Başkan Kerimoğlu "Ben bu işlerde acemiyim. Bu işleri bilen Ali Rıza Akyüz tarafından kandırıldım" dedi. Kerimoğlu'nun sözlerine karşılık Akyüz, "Ben arsayı alan kişiyi başkana götürdüm. Bu araziyle ilgili belgelerin hepsinin inceletilmesini söyledim. Benim ne çıkarım olabilir" diye konuştu.

SATIŞTA BENİM İMZAM YOK

AKŞAM'a açıklamalarda bulunan Akyüz, "Ben Başkan Kerimoğlu'na, 'Emlak İstimlak ve Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde buranın evveliyatıyla ilgili belgeler vardır. Oradan araştıralım' dedim. Bu satışta benim imzam yok. Kerimoğlu'nun imzası var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber