Devlet, turşu kurmaya benzemez

ABD, Kandil ve Rusya'ya yaptığı ihanet turu sonrası 'ülkeyi bölme' niyetini açık eden Demirtaş'a tepki çığ gibi...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Aralık 2015 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet, turşu kurmaya benzemez

HDP, 7 Haziran sonrası Türkiye'ye savaş ilan eden PKK'ya karşı durmayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, oluşturmaya çalıştığı Türkiye partisi imajını yerle bir etti.

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Heyeti Üyesi Muhsin Kızılkaya, "Demirtaş, ne zaman tüm Kürtlerin temsilcisi oldu ve ayrılmak istemeyen Kürtleri Türkiye'den ayırmaya başladı?" diye sordu. Kürtlerin silah değil çözüm istediğini anlatan Kızılkaya, "Devlet kurmak turşu kurmaya benzemez. İkisini birbirine karıştırıyor. Kürtler de hendek de devlet de istemiyor. Kürtler, HDP'den de koptu. Demirtaş da bunu görmezden geliyor. O bölgede Kürt mü kaldı ki devlet kuracaklar. Hepsi, PKK'dan kaçtı" diye konuştu. Yazar Ümit Fırat ise Demirtaş'ın TBMM'de siyaset yapamamaktan yakınarak ayrı devletten başka çare kalmadığını söylediğini ifade etti.

Fırat, "Bunların derdi 'Silahları bırakın artık silah siyaseti yok' diyen Öcalan. Sen önce git ziyarete geleceğim diyen Başbakan'a 'Kaçak çay içer gider' diyen ve bu sorun çözülmesin isteyen Sırrı Süreyya Önder'i sustur. Senin partinde kimin ne olduğu belli değil. Kürtler senden kopmuş, illallah etmiş, kimle devlet kuracaksın?" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber