Demirtaş'ın Maskesi düştü

Türkiye sınırları içinde 'Kürdistan' adlı bir devlet kuracaklarını ileri süren Demirtaş, kirli planını ve gerçek yüzünü birkez daha gösterdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Aralık 2015 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'ın Maskesi düştü

7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sürecinde "Türkiyelileşme, demokrasi, özgürlük, bütünlük" mesajları veren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, asıl yüzünü Diyarbakır'da katıldığı Demokratik Toplum Kongresi'nde bir kez daha gösterdi. Seçimler öncesinde, "PKK derhal elini tetikten çekmeli", "Biz PKK'yi temsil etmiyoruz, PKK da bizi temsil etmiyor", "Biz Türk Anayasası çerçevesinde hareket eden bir partiyiz" ifadelerini kullanan Demirtaş, sonradan çark etti. Artık Demirtaş'a göre PKK'ya silah bırak çağrısı yapmak halkı kandırmaktan başka bir anlam taşımıyordu. HDP'nin barajı aşmasıyla ülkeyi bölme hayaline kapılan PKK, Suriye'nin kuzeyindeki yeni Kürt devleti projesine Türkiye'den de toprak katmak için Çözüm Süreci'ni sona erdiren saldırılarına başladı.

PKK SÜRECİ BOZDU

PKK, 20 Temmuz'da 34 kişinin öldüğü Suruç saldırısıyla aynı gün Adıyaman'da Onbaşı Müsellim Ünal'ı şehit etti. İki gün sonra da Ceylanpınar'da polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evlerinde uyurken şehit edildi. PKK, saldırıyı Suruç misillemesi olarak yaptığını duyurdu. 7 Haziran'dan 1 Kasım seçimine kadar PKK'nın saldırlarında 167 şehit verildi. HDP, 1 Kasım'da barajı aştı ama mecliste koltuk kaybetti.

ABD-KANDİL-RUSYA

Yaşadığı hezimetin acısını HDP'den desteğini çeken Kürtlerin mahallelerine 'Özyönetim' ilan etme bahanesiyle hendek kazdırıp, barikat kurdurarak çıkaran Demirtaş, PKK'nın kanlı saldırıları devam ederken üst akıllarına başvurmak üzere önce ABD'ye, ardından da Kandil'e gitti. Demirtaş'ın son durağı ise PKK'nın destekçisi Putin'in yönettiği Rusya oldu. Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan krizden faydalanmak için vakit kaybetmeyen Selahattin Demirtaş, soluğu Moskova'da aldı. Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen Demirtaş, Ankara'nın "kırmızı çizgimizdir" açıklamasına rağmen PKK'nın Suriye kolu olan PYD-YPG'nin Fırat'ın batısına geçmeleri konusunda Rusya'nın destek vermesini istedi.

CESARET Mİ ALDI?

ABD-Kandil ve Rusya üçgeninde dolaşan Demirtaş, cesaret almış olacak ki, DTK Kongresi'nde 2016 yılında Kürdistan adında özerk ya da bağımsız bir devlet kurulacağını ileri sürdü. Demirtaş'ın 8 Ekim'de İstanbul'daki seçim çalışmasından sarfettiği, "Ülke bölünme tehdidi altında değil. Çünkü bölünme isteyen yok. Bir arada yaşayalım diyoruz" sözlerinden artık eser kalmamış, maskesi düşmüştü.

DEMİRTAŞ PKK'NIN SESİ OLDU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li yöneticilerin açıklamalarına ilişkin, "Bunlar kabul edilemez hezeyanlardır. İhanettir. Bu açıklamalar, Türk Ceza Kanunu anlamında suçtur, müeyyideleri vardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir" dedi. Bakan Bozdağ, bu açıklamaların, PKK'nın ve teröristlerinin bölücü hedeflerinin açık, net bir biçimde Selahattin Demirtaş'ın diliyle ifade edilmiş hali olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li yöneticiler hakkında açılan soruşturmalara ilgili sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

TERÖRÜ HDP KÖRÜKLÜYOR

DTK'nın 'Özyönetimlerle ilgili siyasi çözüm deklarasyonuna tepki gösteren gazeteci yazarlar HDP'nin Kürtlerin ölü bedeni üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

MUHSİN KIZILKAYA:

"Öncelikle o çocukların elindeki silahları alın, onları hendekten çıkarın Ankara'ya gelin TBMM'de 60 milletvekilinizle her şeyi konuşalım. DTK'nın bildirgesi'dayatma' ve 'silahlı mücadeleyi meşrulaştırma' amacı taşıyor"

HASAN BÜLENT KAHRAMAN

"Türkiye, bu metni muhtemelen reddedecektir.B u metnin bu sert ve çatışma döneminde ortaya getirilmesi konuyu daha da çetrefilleştiriyor"

AVNİ ÖZGÜREL

"Selahattin Demirtaş'ın 'Cumhurbaşkanı seçilirsem Türkiye'nin bütün değerlerini sahipleneceğim' sözlerinin samimi olmadığını değerlendirmek durumundayız"

İDRİS KARDAŞ

HDP, Kürtlerin ölü bedenleri üzerinde bir siyaset inşa etmeye çalışıyor. İç savaş naraları atıyor. Çünkü siyaset yapmanın zor olduğunu biliyor. Şiddet ve çatışma olacaksa, HDP neden var"

DOKUNULMAZLIK GÜNDEMDE

ARTAN terör olaylarıyla birlikte bazı milletvekillerinin doğrudan eylemlerin içinde olması ve kamuoyuna yaptığı açıklamalar nedeniyle dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu yeniden gündeme geldi. AK Parti'nin, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'li Ferhat Encü ve CHP'li Eren Erdem'in dosyalarını Genel Kurul'a indirerek dokunulmazlıklarının kaldırılmasını gündemine aldığı meclis kulislerinde konuşuluyor. Daha önce "Türkiyelileşme" iddiasıyla sempati devşirmeye çalışan Demirtaş, "hendek siyaseti"nin adeta bir neferi gibi açıklamalar yapmaya devam etti, Türkiye sınırları içinde 'Kürdistan' adlı bir devlet kuracaklarını söyledi.

KORKTU YEMİN ETTİ

Anayasa ve yasalara açıkça aykırı bu durumla ilgili Diyarbakır ve Ankara Başsavcılıkları harekete geçerek soruşturma başlattı. Demirtaş, 17 Kasım'da etmesi gereken milletvekili yeminini 25 Aralık'ta ABD ve Rusya gezilerinin ardından etti. Demirtaş'ın dokunulmazlık zırhına girmek için yemin ettiği ileri sürüldü. Demirtaş yemin etmeseydi, özlük haklarını almaya devam edecekti ancak yasama dokunulmazlığından yararlanamayacaktı.

Öte yandan dokunulmazlığının kaldırılacağı konuşulan diğer isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem Türkiye'nin DAEŞ'e sarin gazı verdiğini ileri sürmüştü. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise terör örgütü PKK'nın hücre evi olarak kullandığı evde kontrol yapmak isteyen askerlere hakaret etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber