Eski Adana Emniyet Müdürü gözaltına alındı

Adana merkezli 4 ilde yürütülen Paralel Devlet Yapılanması operasyonu. Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında aralarında eski Adana Emniyet Müdürü Avcı ve emniyet müdür yardımcıları ile bazı adliye çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2015 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Adana Emniyet Müdürü gözaltına alındı

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, 30 Aralık 2015 tarihi saat 06.30 sıralarında, üst düzey emniyet personellerinin de aralarında olduğu şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatlarıyla, Adana ve Bitlis'te düzenlenen operasyonda, daha önce açığa alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2. Sınıf Emniyet Müdürü E.Y., esnaf E.Y., Adana Adliyesi personeli Z.Y., emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.A., emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.M.D., emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B. ve Bitlis Personel Şube Müdürlüğü'nde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Y.Z.T. dahil toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

'Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'Suçluyu kayırma'yla suçlanan şüpheliler, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yapılan incelemede, 30 Mart 2015 tarihinde adliyede çalışan şüpheli personelin, örgüt faaliyetleri kapsamında UYAP ortamından, şüpheli emniyet mensuplarına bilgi sızdırdığı tespit edildi.

Operasyona ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma devam ediyor.


Adana merkezli 4 ilde yürütülen Paralel Devlet Yapılanması operasyonu kapsamında aralarında eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ile emniyet müdür yardımcıları ve bazı adliye çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana merkezli Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da operasyon düzenlendi

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında aralarında eski Adana Emniyet Müdürü Avcı ve emniyet müdür yardımcıları ile bazı adliye çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.

Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber