Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı görevine başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına vekaleten atanan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir, dün itibariyle görevine başladı.

Aydemir, Kurumun işleyişe geçebilmesi için öncelikle Yönetim Kurulunun oluşturulması gerektiğini, bunun ardından Kurumun SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığının görevlerini devralacağını bildirdi.

Birol Aydemir, yılbaşında genel sağlık ve emeklilik sigortasına geçileceğini hatırlatırken, Yönetim Kurulu bir an evvel oluşturularak faaliyete geçmezse uygulamada zorluklar yaşanacağına vurgu yaptı.

Yönetim Kurulu'nun oluşturulması ile birlikte, sistemin yürüyebilmesi için bir çok yönetmeliğin de hayata geçirileceğini kaydeden Birol Aydemir, "Zamanla yarışacağız" dedi.

AYDEMİR'İN ÖZGEÇMİŞİ

1966 yılında Erzincan'da doğan Aydemir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler

Fakültesi Maliye Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

Kalkınma Bankasında Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Aydemir, Maliye ve Gümrük Bakanlığı Teftiş Kurulunda Gümrük Müfettiş Yardımcısı, ardından da DPT'de uzman olarak çalıştı.

ABD'de, University of Delaware'de Ekonomi dalında yüksek lisans da yapan Aydemir, Aralık 2001'de DPT Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğü Finansman Dairesi Başkanlığına atandı. Aydemir, Aralık 2002'den bu yana Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

İngilizce bilen Birol Aydemir evli 3 çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber