Şehit ailelerine TOKİ'den kurasız ev sözü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' sözünün tepki toplaması ardından, AKP örgütleri aracılığıyla şehit yakınlarına plaket gönderdi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, partili kadınlardan, çevrelerindeki şehit ailelerine destek olmaları ve ihtiyaçlarını karşılamalarını istedi. AKP Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatı, başbakanın talimatı ile TOKİ'nin yapacağı konutlardan şehit ailelerine kuraya girmeden, ev sahibi yapma sözü verdi.

Başbakan Erdoğan, Bursa'da söylediği ?Askerlik yan gelip yatma yeri değildir? sözü tepki toplaması üzerine ve kendisi ile birlikte AKP örgütleri ramazan ayında şehit ailelerine yakın olmak ve ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile ilçelerinde şehit ailelerini tespit eden AKP yöneticileri, aileleri evlerinde ziyaret edip, başbakanın gönderdiği plaketleri verdi. Bu arada şehit yakınlarının ihtiyaçlarını belirlemek için anket yaptılar. AKP örgütleri, ilçelerinde belirledikleri şehit aileleri için iftar yemeği verdi.

ŞEHİT AİLELERİNE KURASIZ EV SÖZÜ

AKP Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatı da şehit aileleri, dul ve yetimleri ile gaziler ve ailelerine iftar yemeği verdi. Yemekte konuşan Gaziosmanpaşa AKP İlçe Başkanı Cahit Altunay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle ilçedeki tüm şehit ailelerini ziyaret ettiklerini, ihtiyaç ve dertlerini dinleyerek, sıkıntı ve ihtiyaçların karşılama yoluna gittiklerini belirtti. Altunay, şöyle dedi: ?AKP olarak iktidarda 4 yılı geride bıraktık. Bir düşüncem vardı; ?Şehitler için dua etmekten başka ne zaman onlara şefkat elimizi uzatacağız' diye. İşte şimdi, beldemde bir konut çalışması var.Taşoluk beldesindeki konut çalışması için başbakanım şunu söylüyor, ?Çok ucuz imkanlarla konut vereceğiz, çok talipli olacak ancak bunlar kuraya tabi olacak. Şehit aileleri, dul ve yetimleri öncelikli olarak kurasız ev sahibi olacak' Bu evler 2 milyar lira peşin, 200-250 milyon lira (200-250 YTL) taksitle, çok ucuz şartlarda şehit ailelerini ev sahibi yapmak için çaba sarf edeceğiz.?

Altunay, sıkıntıya düşen şehit yakınlarının hangi görüşte olursa olsun kendilerine gelmelerini isterken, ?Beraber olalım, bir olalım, huzur ve istikrarın devamını birlikte sağlayalım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber