İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Kültür paketi' hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, gazetelerin Ankara temsilcileriyle buluşmasında, izleyeceği politikalarla ilgili bilgi verdi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kültür paketi' hazırlanıyor

Kültür politikalarıyla ilgili büyük bir paket hazırlıyoruz. Sonra bir yol haritamız olacak" diyen Ünal, milli birlik ve kardeşlik projesin kültürel ayak üzerinden de takip etmek gerektiğini söyledi. Ünal, "Önümüzdeki günlerde Diyarbakır'a ve Mardin'e gideceğiz. Fatihpaşa Camii ve 4 Ayaklı Minare'deki son durumu yerinde inceleyeceğiz. Kültür Paketi'ni başbakanımızın katkıları ve onayını aldıktan sonra açıklayacağız" dedi. Bakan ünal, paketin özellikleri ile ilgili şunları söyledi:

Orta okulda kültür dersi

"Birinci ayağı hafıza; yani şehrin hafızası. Aynı zamanda şehrin soyut kültürel mirası. Yine hafıza başlığı altında bu hafızayı yaşatmak için yeni müze, tiyatro, kütüphane gibi kurumlara ihtiyacımız var. İkinci katman da hafızanın üzerine gelecek olan kimlik. Şehrin hafızası yoksa şehir kimlik üretemiyor. Kültür Bakanlığı'na düşen görev şehrin kimliğini ortaya çıkarmaktır ve biz onu yapacağız. O kimliğin içinde yaşayan müzeler olacak. Mesela şehir müzesi olacak ve hafızayı yaşatacak. Üniversitelerde verilen şehir-kultur derslerinin ortaogretimde de verilmesi icin çalışmalara başladık."

16 kütüphane 16 müze

"Yaşayan kütüphaneler yapacağız. Okuyucunun sadece kitapla değil, yazarla buluştuğu kütüphaneler olacak. Buralar gençlerin, çocukların sosyalleştiği bir mekan olacak. 2016'da bu çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 16 ilimize 16 yeni kütüphane ve 16 müze yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber