Yoğun kar nedeniyle bir çok ilçede okullar tatil

Tekirdağ, Mardin, Diyarbakır ve Ordu ilçelerinde yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 13:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yoğun kar nedeniyle bir çok ilçede okullar tatil

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçe genelinde kar yağışı nedeniyle öğleden sonra tüm okullar tatil edildi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece başlayan kar yağışının şiddetini arttırarak devam ettiğini belirtti.

Sabah öğrencilerin okullarına geldiğini ancak yağışın etkisini arttırmasından sonra tatil kararı aldıklarını ifade eden Gürbüz, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitim ve öğretim veren tüm okulların öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı.

Mardin'in Midyat ilçesinde köy okullarında eğitime ara verildi.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ilçe genelinde taşımalı eğitim yapan okullar ile köy okullarının tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, Siirt Valiliği, engelli ve hamile personelin il genelinde bir günlük idari izinli sayılacağını duyurdu.

ORDU'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 16 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, 273 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Ordu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Kar nedeniyle 16 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de 318 araç ve iş makinesi ile kapanan 373 mahalle yolunun açılması için aralıksız çalışma yürütüyor. Ekipler 26 hasta ve 24 cenaze için karla kaplı yollara müdahale edilerek açıldı. Tipi nedeniyle zaman zaman yol açma çalışmalarında güçlük çekiliyor. Ayrıca okulların tatil olması öğrencileri de sevindirdi. Kent merkezinden teleferikle 530 rakımlı Boztepe'ye çıkan gençler kenti beyaza bürüyen kar manzarası eşliğinde kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. Kartpostallık kar manzarasının oluştuğu Boztepe'de çok sayıda kişi cep telefonları ile kenti görüntüledi.

Bazı yerlerim yerlerine ise kar yağışı nedeniyle elektrik, telefon ve su hizmeti verilemediği belirtildi.

DİYARBAKIR'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okular bugün öğleden sonra tatil edildi. Uçak seferlerinin iptal edildiği kentte, kar topu oynayan çocuklar güvenlik önlemi alan polisin TOMA aracına kar topu attı.

Diyarbakır'da sabaha karşı başlayan ve kenti etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ilimiz merkez ilçelerinde yoğun kar yağışı devam ettiğinden, öğleden sonra da devam edeceği öngörüldüğünden dolayı ve buzlanma riski olabileceğinden dolayı, ilimiz merkez ilçeleri (Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir) ve sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim öğretim kurumlarında, 31.12.2015 Perşembe günü öğleden sonra, eğitim- öğretime yarım gün ara verilmiştir" denildi.

Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde güvenlik önlemi alan bir TOMA'ya kar topu atan çocuklar ile polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yaşları 6 ila 10 arasında değişen çocukların TOMA'ya kartopu attığını gören bir vatandaş, çocuklarla konuşarak durmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Vatandaşın ısrarına rağmen çocuklar TOMA'ya kartopu atmaya devam etti. Görevli polis memurları, çocuklara kartopu atmamalarını söylemesine rağmen, çocuklar gülerek kar topu atmaya devam etti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yapılması gereken Diyarbakır-İstanbul, Diyarbakır-Bursa ve Diyarbakır-Ankara uçak seferleri de iptal edildi.

SİLVAN'DA 10 KÖY YOLU KAPANDI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber