Adalet Bakanlığı, zabıt katipliği alımındaki sorunu çözmeli

Zabıt Katipliği Alımlarına Başvurup Katılmayanlar Sorunu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı, zabıt katipliği alımındaki sorunu çözmeli

Kamu kurum ve kuruluşları yılsonuna doğru kadro ve pozisyonlarını zayi etmemek için personel alım ilanlarına çıkmaktadır. Bu alımlardan biri de Adalet Bakanlığı kadrolu ve sözleşmeli zabıt katibi alım ilanıdır.

KPSS puanlarının kamu görevlerine girişte birçok defa kullanılması sorunu hala güncelliğini korumaktadır. Merkezi yerleştirmenin dışında kurumsal personel alımlarında adaylar, puanlarını dilediği alımlarda kullanabilmektedir ve KPSS puanının iki yıl geçerlilik süresi içerisinde adayların ikiden fazla kurum değiştirme imkanı bulunmaktadır.

A Grubu alımlarına benzer bir durum da KPSS sonuçları sıralaması sonrası ikinci bir sınav (uygulamalı ve sözlü) uygulayan zabıt katipliği alımlarında gerçekleşmektedir.

Uygulama sınavına kadro sayısının 20 katına kadar aday; sözlü sınava ise en fazla doğru kelime yazan adaylar esas alınarak 3 katına kadar aday çağrılmakta ve sınav sonuçlandırılmaktadır.

Ancak buradaki sıkıntı 20 katı aday arasından KPSS puanı ile başvurup, uygulamalı sınava katılmayan adaylar ve ilanda belirtilen doğru kelime sayısına belirtilen sürede ulaşma ihtimali zayıf olan adaylardır.

Bu sorun nasıl aşılabilir?

-Başvurulardan belirli bir ücret alınması

-Başvuru yapıp gelmeyen adayların yerine 20 kat sonrası adayların da uygulama sınavına çağırılması

Adalet Bakanlığı Zabıt Katipliği alımında olduğu ikinci bir sınavın yapıldığı personel alımlarında puanı düşük ancak ikinci sınavda başarılı olma ihtimali yüksek adaylar bu hususta muzdariptirler. Bu hususa ilişkin forumlarda birçok aday sıkıntısını dile getirmektedir.

Bu tür personel alımlarında adayların yalnızca KPSS sıralamasında yer alarak değil ikinci sınavda da(uygulamalı/sözlü) başarı sağlama ihtimalini göz önüne alarak başvuru yapmaları gerektiğini düşünmekteyiz.

KPSS Tercih Kılavuzlarındaki şu ifade de konuyla örtüşmektedir: "Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber