Albayrak ve Soylu Zonguldak'ta

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bu ay içerisinde inşallah özellikle özel sektör madenciliği noktasında iyi bir çalışma yapıyoruz ve hazırlıyoruz. İnşallah bu yasal düzenleme Meclis'ten geçtikten sonra Bakanlar Kurulumuzun da desteğiyle tüm kesimleri kapsayacak" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Albayrak ve Soylu Zonguldak'ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde, yeni yılı maden ocağındaki işçilerle beraber karşıladıktan sonra, çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Albayrak, maden işçilerinin alın teriyle ve zor şartlar altında çalışarak, ülke ekonomisine ve gelişmesine hizmet verdiğini belirtti.

Türkiye'nin yerel kaynaklarının ve değerlerinin önemli olduğunu, kömürün bunların başında geldiğini ifade eden Albayrak, Türkiye'de madencilik üzerine bundan önceki hükümetin ve bakanların döneminde çok önemli değişiklikler ve hizmetler yapıldığını anımsattı.

"BU AY İÇERİSİNDE ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Soma'da yaşanan maden faciası sonrası hükümetin ciddi anlamda çok önemli yasal düzenlemeler getirdiğini vurgulayan Albayrak, şunları söyledi:

"Çalışma şartları, koşulları ile çalışma noktasında asgari ücret iyileştirmesi yapıldı. Asgari ücretteki düzenlemeyle hakikaten madenciliğimize önemli bir katma değer ortaya koyduk. Madenciliğin sorunları devam ediyor. Bununla ilgili bölge milletvekillerimizin yoğun mesai harcadığı bazı konular var. 2016'ya girdik. Bu ay içerisinde inşallah özellikle özel sektör madenciliği noktasında iyi bir çalışma yapıyoruz ve hazırlıyoruz. İnşallah bu yasal düzenleme Meclis'ten geçtikten sonra Bakanlar Kurulumuzun da desteğiyle tüm kesimleri kapsayacak. Yani kamu, özel üzerinde rödevans dahil, maliyetler konusunda yaşanan süreçlerle ilgili bir çalışma yapıyoruz."

Önümüzdeki 4 yıl içerisinde, 2019 seçimlerine kadar Türkiye'nin enerji sektöründeki stratejik adımlarını atma noktasında çok önemli çalışmalarının bulunduğunu anlatan Albayrak, "Az konuşacağız, çok çalışacağız. Ülkemizin önünü açma noktasında bizden önce çalışan arkadaşlarımızdan daha fazla çalışıp, ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"ÇALIŞANLAR ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI DAHA FAZLA ALACAKLAR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu da 2016'yı maden işçileriyle karşıladıklarını belirterek, "Ellerimiz kömür karasına değdi. Samimiyetiyle ve o gönüllerindeki beyazlıklarıyla bizi karşılayan insanlarla birlikteyiz. Şunu ifade etmek istiyoruz. Bizim memleketimiz ve insanımız her şeye layıktır. 2016 ve sonrası inşallah hepimiz daha çok çalışacağız. Ülkemizi daha önemli güzelliklerle karşı karşıya bırakacağız. Gelecek nesillerimize gerek, çalışma açısından gerekse ülkemizin ortaya koyacağı başarılar açısından daha iyi bir noktaya ulaşabileceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Soylu, bir gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusu üzerine de "Hiç kimsenin endişesi ve merakı olmasın, insanlarımız alın terinin karşılığını daha fazla alacaklar" şeklinde yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber