Türk ordusu da anladı

Haber Giriş : 18 Ekim 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Büyükelçisi Kretschmer, bu ünvanla yaptığı son konuşmada ?TSK, terörle mücadele sorununun kültürel, politik ve ekonomik boyutu olmadan çözülemeyeceğini anladı' dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, ?dünyanın her yerinde olduğu gibi Türk ordusunun da terörizmle mücadelenin sadece silahla olamayacağını anladığını' söyledi.

Kadın Girişimcileri Derneğinin (KAGİDER) İstanbul'da düzenlediği ?AB Yolunda Kadın' konulu toplantıya katılan Kretschmer, konuşmasının, resmi unvanıyla yaptığı son konuşma olduğunu dile getirdi. Görev süresi dolan Kretschmer, 4 yıl 2 ay boyunca Türkiye hakkında gözlemler yaptığını ve böylece geniş bilgi sahibi olduğunu belirterek, Türkiye'nin 69 şehrine gittiğini, bunların 42'sinde resmi unvanla bulunduğunu anlattı.

Türkiye'nin reform hızının yavaşladığını, ancatk hükümetin reformlar konusunda istekli olduğunu ve kriterleri yerine getireceğine inandığını söyleyen Kretschmer, bazı başlıklar konusunda tatmin edici ilerlemelerin kaydedilmesine ihtiyaç olduğuna işaret ederek bunlardan ilkinin insan hakları olduğunu ifade özgürlüğünün AB'nin olmazsa olmaz kriteri olduğunu, bu nedenle 301'inci maddede değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Konuşmasında ordu-sivil ilişkilerinin AB sürecinde önem taşıdığını belirten Kretschmer, ?Daha önce bu konudaki görüşlerimi açıkladım ve yeni bir tartışma yaratmak istemiyorum'' dedi ve şöyle devam etti: ?Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki; dünyanın her yerinde olduğu gibi Türk ordusu da terörizmle mücadelenin sadece silahla olamayacağı, sorunun kültürel, politik ve ekonomik boyutu olmadan çözülemeyeceğini anladı.''

301 başka, Fransa'daki başka

Soruları da yanıtlayan Kretschmer, Fransa'daki Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasanın henüz yürürlüğe girmediğini belirtti, ?Fransız meclisinin yaptığı 301'i haklı çıkarmamalı. Zaten Aralık ayındaki zirve öncesi bu konuda bir ilerleme olabileceğini sanıyorum' dedi

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber