Sahtekarlık en çok gıda ve deterjanda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde sahte Türk Standartları Enstitüsü (TSE) etiketli ürünlerin piyasada yoğun bir şekilde görüldüğü, en büyük sıkıntının da sürümü kolay, talebi yüksek gıda ve temizlik ürünlerinde yaşandığı bildirildi.

TSE Adana Bölge Müdürü Reşit Özuğur, yaptığı açıklamada, standardizasyonun ülkelerin ekonomik gelişmesine katkı sağlayan unsurların başında geldiğini söyledi.

Toplum yaşamının her kesiminde standart konusunun önemli rol oynadığını belirten Özuğur, tüketiciye güven imajı vermek isteyen bazı firmaların son günlerde piyasada sahte TSE etiketli ürün satışı yaptıklarını ifade etti.

Özuğur, sahte TSE etiketinin daha çok gıda maddeleri ile temizlik maddelerinde kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu:

?Çünkü bu malların piyasada sürümünün kolay olmasının yanında, talep de bir hayli fazla. Bu nedenle güven yaratmak isteyen birçok firma belge almadığı halde TSE etiketini kullanıyor. TSE etiketini izinsiz ve yasal olmayan biçimde kullananlarla mücadelemizi etkin bir şekilde sürdürüyoruz.?

TEKNOLOJİK GELİŞME SAHTEKARLIKTA KULLANILIYOR

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahte TSE etiketlerinin internet ortamında kolaylıkla yapılıp kullanıldığını anlatan Özuğur, taklit etiketli ürünleri tüketicinin anlamasının ise çok zor olduğunu vurguladı.

Bunun önüne geçilebilmesi için alışveriş merkezleri ile marketlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Özuğur, ?Büyük alışveriş merkezleri ve marketler aldıkları ürünlerdeki TSE etiketinin gerçek olup olmadığını belirleyebilirler. Alışveriş merkezleri ile market yetkilileri, ürünleri aldıkları firmadan, müşterilerinin haklarını koruyabilmek için mutlaka TSE belgesi istemelidir? diye konuştu.

Özuğur, tüketicilerden, TSE standardı ve belgeleriyle ilgili internette ?tse.org.com? sitesine girerek bilgi edinebileceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber