Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Burdur ve Isparta için yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2016 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Isparta ve Burdur'da gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının yer yer kuvvetli ve yoğun olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmura dönüşeceğinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, trafik başta olmak üzere olumsuzluklara karşı tedbir alınması istendi.

MUĞLA (AA) - Muğla geneli için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il genelinde akşam saatlerinden itibaren görülecek yağışların il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (50-75 mm/metrekare) olması bekleniyor.

Tahminler doğrultusunda yağışlar, yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Yetkililer ve vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, hortum ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu gece yarısından itibaren çok kuvvetli sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'da bu gece başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya-Anamur arasında halen güneyden orta kuvvette esen rüzgarın, zamanla hızını artırarak güneydoğudan saatteki hızı 60-80 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Antalya'da kar yağışı

Antalya'nın iç kesimlerinde bu gece başlayacak olan kar yağışının Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

Ani sel, su baskını, yıldırım, hortum ve çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

MERSİN (AA) - Mersin'in batısında yarın sabah kıyı kesimlerde sağanak yağış, yüksek kesimlerde de yer yer kuvvetli olacak kar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mersin'in batısında yer alan Anamur ilçesini etkileyecek kuvvetli yağışların beklendiğini belirtildi.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istenen açıklamada, yağışların kıyı kesimlerde sağanak, yükseklerde ise yer yer kuvvetli olmak üzere kar şeklinde olmasının tahmin edildiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber