KPSS Tercih İşlemleri Bayram Sonrasına Kaldı

Daha önce yayımladığımız bir haberde KPSS/2 sonuçları açıklanmadan tercih işlemlerinin yapılmayacağını belirtmiştik. KPSS/2 sonuçları 16 Ekim'de açıklandı... Şimdi sıra boş kadroların yer aldığı kılavuzun yayımlanmasında... Edindiğimiz bilgilere göre, Sağlık Bakanlığının, kadrolu istihdam yerine sözleşmeli istihdam yoluna başvuramaya karar vermesi üzerine boş kadroların yer aldığı tercih kılavuzu yenilenmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.
Not: Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kılavuz yayımlama tarihini sitesinde 30 Ekim- 3 Kasım 2006 olarak açıklamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boş kadroların yer alacağı KPSS tercih kılavuzunda, Sağlık Bakanlığının sadece Sağlık fizikçisi kadrosu ile idari personel kadroları (Toplam 250 civarı) yer alacak. Diğer unvanlara ise, KPSS yerleştirmeleri sonrasında, yine ÖSYM aracılığıyla, sözleşmeli statüde alım yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığının alım yapmayı planladığı 4924'e tabi sözleşmeli pozisyon sayısı 3 bindir. Yine 10 bin civarında 4/B'li alımı yapılması planlanmaktadır. Ancak 4924'e göre sözleşmeli personel alımı yapılabilmesi için önce yer değişikliği işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Edindiğimiz bilgilere göre 1-15 Kasım 2006 tarihleri arasında şuan çalışan 4924'lüler yer değişikliği için başvuru yapabilecektir.

Diğer taraftan ÖSYM kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre KPSS tercih kılavuzu, Ekim ayı sonunda bir başka deyişle bayram sonrasında yayımlanacaktır. Diğer taraftan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kılavuz yayımlama tarihini sitesinde 30 Ekim- 3 Kasım 2006 olarak açıklamıştır.

Adaylara duyurulur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber