Genelkurmay'dan suç duyurusuna karşı suç duyurusu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, devlet yöneticilerinin görevlerini yerine getirmedikleri için ?asker-gerilla" ölümleri yaşandığını ileri sürerek haklarında suç duyurusunda bulunan DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak'a karşı suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Alınak, 5 Eylül 2006'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li milletvekilleri hakkında ?görevlerini yapmayarak ölüme neden olmak"tan suç duyurusunda bulundu. Alınak, suç duyurusuna ilişkin dilekçesinde, bir önceki gün şehit olan Asteğmen Zeki Burak Okay'ın cenazesinde ailesinin dile getirdiği ?Biz onu öldürün diye mi verdikö sözlerine yer vererek, ?Yukarıda adları yazılı olan devlet yöneticileri görevlerini yerine getirmiş olsalardı-asker, gerilla- bunca gencimiz ölmeyecekti" iddiasında bulunmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı, 28 Eylül 2006'da Adalet Bakanlığı'na yazdığı dilekçeyle Mahmut Alınak hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakim Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu imzalı dilekçede, Alınak'ın dilekçesinde dile getirdiği ?gerilla" söyleminin ?bölücü terör örgütünü meşru bir güç gibi göstermeye yönelik ifade" olduğunu ifade etti. Genelkurmay, TMY 7/2. maddesindeki ?terör örgütünün propagandasını yapmakötan Alınak'ın cezalandırılmasını istedi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, 9 Ekim 2006'da Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusunu Kars Cumhuriyet Başsavcılığına iletti.

KANIN DURMASI ÇAĞRISI YAPMAK SUÇ

Mahmut Alınak, hakkında yapılan suç duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Hükümeti ve Genelkurmay'ı kanın durması için göreve çağırmak suç olarak kabul ediliyor. Fransa'yı düşünce özgürlüğünü çiğnediği için suçlayanlar nedense Türkiye'de açılan bu utanç verici davaları görmezden geliyor. Kim ne derse desin, Türkiye bir düşünce hapishanesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber