Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olar kar ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Anadolu'da kış

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 dereceyle Iğdır'da kaydedildi. Bölgedeki diğer illerde ise hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 8, Erzurum ve Kars'ta 7, Ardahan'da 6, Erzincan'da 4 derece oldu.

Bölgede aralıklarla etkili olmaya devam eden kar, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da kırsal kesimde yer alan 262 mahalle ve kom (yayla evi) ile Erzincan'da 291, Tunceli'de 284, Ağrı'da 207, Ardahan'da 35, Kars'ta 6 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması için belediye ve il özel idaresi ekipleri, aralıksız şekilde çalışma yürütüyor.

Bölgede bugün havanın parçalı çok bulutlu ve karlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadiseleri bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklıklarının Erzincan'da 3, Erzurum ve Iğdır'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 1, Ağrı ve Ardahan'da 2 derece olacağı öngörülüyor.

- Ağrı'da kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Kar kalınlığı şehir merkezlerinde, Ağrı'da 50, Erzurum'da 24, Iğdır'da 18, Kars'ta 10, Erzincan ve Ardahan'da 3 santimetre, kayak merkezlerinde ise Erzurum Konaklı'da 88, Erzurum Palandöken'de 75, Kars Sarıkamış Cıbıltepe ve Erzincan Ergan'da 21 santimetre ölçüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber