Üniversite öğrencisini öldüren sanığa 25 yıl hapis

- Kaldığı otelin dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin ölümüyle ilgili davanın sanığı müebbet hapisle cezalandırıldı - İyi hal indirimi uygulanan sanığa 25 yıl hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencisini öldüren sanığa 25 yıl hapis

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kaldığı otelin dördüncü katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun ölümüyle ilgili müebbet hapisle cezalandırılan sanığa iyi hal indiriminden 25 yıl hapis cezası verildi.

Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, Uslu'nun ailesi, tutuksuz yargılanan B.C.G. ve avukatlar hazır bulundu.

Tutuksuz sanık B.C.G'ye önce müebbet hapis cezası veren mahkeme, yargılama sürecindeki davranışları, tutanağa geçen olumsuz tavırlarının bulunmayışı ve cezanın geleceği üzerindeki muhtemel etkileri dikkate alarak cezayı 25 yıla indirdi.

Mahkeme karar kesinleşinceye kadar sanığın tutuklanmasına gerek görmedi.

Duruşmanın ardından karara tepki gösteren Gamze Uslu'nun annesi Fatma Uslu, "Ben kızımı öldürene verilen bu cezayı çok az buluyorum. Mahkeme müebbet hapis cezası verdi ama sonradan indirim yaptı. 25 yıla indirdi. Bu olmamalıydı. İndirim olmamalıydı. Benim kızım suçsuz ve suçsuzluğu da kanıtlandı. Ben sanığa verilen bu cezayı çok az buluyorum" dedi.

Ailenin avukatı İrfan Taş, kararı Yargıtay'a taşıyacaklarını belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Sözcüsü Sanem Deniz Kural da "Bizim için çok önemli olan böyle bir davada ceza indirimi olmamalıydı. Artık bizler ülkemiz genelinde kadın cinayetlerinin sona ermesini ve kadın cinayetlerini işleyenler hakkında da mahkemelerce indirim uygulanmamasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak da yasa çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

- Olay

Nazilli'de 27 Kasım 2013'te meydana gelen olayda, nişanlısı B.C.G. ile kaldığı otelin dördüncü katındaki odanın balkonundan düşen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Gamze Uslu yaşamını yitirmiş, kızın ailesinin şikayeti üzerine başlatılan incelemenin ardından dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber