Emlak Konut'un kar hedefi 1.5 milyar TL

Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar TL değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsa bulunan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bu yıl çeşitli projelerde yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirmeyi ve net karını 1.5 milyar liraya taşımayı hedefliyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Emlak Konut'un kar hedefi 1.5 milyar TL

İstanbul Maltepe, Kağıthane, Başakşehir gibi bölgelerde ihale çalışmaları ve markalı konut projeleriyle yeni yatırım olanakları sunmaya hazırlanan emlak Konut GYO, yıl içinde satışı beklenen 11 bin bağımsız bölümün toplam satış değerinin yaklaşık 7.6 milyar lirayı bulmasını öngörüyor. Genel Müdür Murat Kurum, 2015'in gayrimenkul sektörü açısından içte ve dışta bir geçiş yılı olduğunu belirtirken, 2016 yılında beklentilerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantaj sağlayacağına dikkat çeken Kurum, "Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek" dedi.

Mega projeler

Türkiye'de tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının, beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu.

Kurum "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var. Bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber