Manisa'daki 'Paralel Yapı' operasyonunda aranan kişi yakalandı

Operasyon kapsamında örgütün mali mütevelli heyetin üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve bir bankada daha önce şube müdürlüğü görevinde bulunan kişi Manisa'da yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 09:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Manisa'daki 'Paralel Yapı' operasyonunda aranan kişi yakalandı

Manisa'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finans sağlanması iddiaları kapsamında aranan kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün mali mütevelli heyeti üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve bir bankanın şubesinde daha önce müdürlük görevinde bulunan N.M.Ş'yi Manisa'da yakaladı.

N.M.Ş'nin, haziran ayında Manisa'da 24 kurum ve kuruluşta yapılan aramada el konulan dokümanlardan elde edilen veriler doğrultusunda, örgüte finansman sağlanmasına ilişkin iddialar üzerine başlatılan operasyon kapsamında arandığı, Manisa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

- Operasyon

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında haziran ayında il merkezindeki dernek, okuma salonu, bir haber ajansının temsilciliği ile iş yerlerinin de aralarında bulunduğu 24 noktada arama yapmış, bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulmuştu. Dokümanlardan elde edilen bilgiler doğrultusunda kasım ayında düzenlenen operasyonda 31, aralık ayında ise 4 kişi gözaltına alınmış, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme" ve "Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklanmıştı.

Operasyon kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 3 kişi hakkında ise arama kararı bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber