Maliye Bakanlığı Twitter'ın peşine düştü

Terörü öven içerikleri çıkarmaması nedeniyle para cezasına çarptırılan Amerikan sosyal medya şirketi Twitter'ın, 150 bin liralık cezasını ödemesi için tanınan normal süre doldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanlığı Twitter'ın peşine düştü

Mithat Yurdakul - Ankara

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dünkü basın toplantısında, "Esas olan kapatmak, cezalandırmak, yayın yapmasını engellemek değil, yasalar içerisinde iş yapmasını sağlamak. 30 günlük tebligat süresi şu anda doldu. Bundan sonraki gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız" dedi.

Kapatma yok...

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın Milliyet'e verdiği bilgiye göre, BTK'ya ödenmeyen ceza için bu kez Adalet ve Maliye Bakanlıkları devreye girdi. Sayan, şunları söyledi:

"Hem Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı hem Adalet Bakanlığı'nın şirketle bunun ödenmesi ile ilgili görüşmeleri devam ediyor. Türkiye'de temsilciliği yok zaten. Amerika'da şirkete bunun tahsil edilmediği takdirde başka ne tür imkanlar olur, bunların çözümlenmesini bekliyoruz. Ama bizimle ilgili değil, Maliye ve Adalet bakanlıklarıyla bu görüşmeler devam ediyor. Kapatılacak olsaydı idari para cezası değil direkt kapatma verilir. Bu farklı bir olay. Kapatma verilmesini gerektirmeyen bir durum olarak idari para cezası verilmesi öngörüldü".

Maliye'nin de cezayı tahsil edememesi halinde sıkıntının devam edeceğini vurgulayan Sayan, "Sonuçta biz bir ceza yazdık. Bunun tahsili için gereken ne tedbir varsa alınması gerekir. Uyduğu sürece kapatma yok, bundan dolayı da kapatma yok diye de bir şey yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber