100 Bin Memur ALINMAYACAK

Devlet Bakanı Şahin, 2006 yılı başından bu yana "100 bin eleman alacağız" demektedir. Bu konuya ilişkin son açıklamayı ise yine Sayın Şahin yaptı. Meclisin dünkü görüşmelerinde Sayın Şahin artık Ekim ayında olmamıza rağmen Ocak ayındaki açıklamalarını tekrarlamıştır. Oysaki artık ekim ayındayız. Bir çok kamu kurumu personel alım sürecini tamamladı. Önümüzde, sadece 20 bin kadronun yer alacağı KPSS tercih işlemleri kaldı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekim ayı sonunda ÖSYm tarafından yapılacak KPSS yerleştirmelerindeki 20 bin kişilik alım dışında büyük çaplı bir personel alımı olmayacaktır.

Bu nedenle 19 Ekim 2006 günü gazetelerde yer alan ve sayın Şahin'in söylediği "Kamuya 100 bin eleman alacağız" sözü doğru değildir. Bugün itibariyle söylenecek tek söz, "kamuya 20 bin memur alacağız" olmalıdır.

Adayların, Sayın Şahin'in açıklamlarına bakıp yanılgaya düşmemeleri gerekmektedir.


İŞTE İLGİLİ HABER

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu yılın sonuna kadar devlete kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere 100 bin civarında eleman alınacağını bildirdi.

Genel Kurulda, Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifinin görüşmeleri üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Şahin, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli sorunlarının başında işsizlik sorunu geldiğini söyledi.

AB ülkeleri içerisinde işsizlik oranı en yüksek ülke olan Almanya'da, din adamlarının bir araya gelerek işsizliğe karşı duaya çıktıkları yönünde haberler olduğunu ifade eden Şahin, Almanya'daki bu işsizlikte orada yaşayan Türklerin de etkilendiğini kaydetti.

Şahin, Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 8.8 olduğunu belirterek, bu yılın sonuna kadar devlete kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere 100 bin civarında eleman alınacağını bildirdi.

İşsizliği azaltmak için özel sektörün ve yabancı yatırımcının ülkede yatırım yapmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Türkiye'nin gittikçe yabancı yatırımcı için cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber