İşçi sendika yönetimine seçilmede kolaylık teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi sendikası ve konfederasyonlarının zorunlu organlarına seçilebilmek için gerekli olan en az 10 yıl çalışmış olma şartı kaldırılıyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün başkanlığında toplanan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sendikalar Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını görüştü.

CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, sendikalar kanununda yapılmak istenen bir maddelik düzenlemeyi olumlu bulduklarını, ancak Sendikalar Kanununda değiştirilmesi gereken birçok madde olduğunu belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral, sendikalar ile grevli toplu iş sözleşmelerine ilişkin yasaları "12 Eylül yasaları" olarak nitelendirdi. 12 Eylül yasalarıyla Türkiye'nin yönetilmesinin bir demokrasi ayıbı olduğunu ifade eden Meral, "Seçim öncesi bu yasaları değiştireceğini söyleyen partiler, iktidar bile olsalar sonuca varamıyorlar. AB'nin "şu yasaları çıkarın" demesini mi bekliyorsunuz? Sendikalı olmak önceden işe alınırken aranan koşullar arasındaydı, şimdi işten atılma nedeni olabiliyor. Memurlara verilen hakların aynısı işçilere verilmeye başlandı" diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, CHP'li Meral'in konuşmasını eleştirerek, sözlerine "Kapı kilitlendi balyoz getirin" diyerek başladı.

"Meral'in kan şekerinin düştüğünü" söyleyen Kafkas, yasal düzenlemeyle "bir arızanın giderildiğini" ifade etti. CHP'li Bayram Meral ise "Sen doktor musun? Benim kan şekerim yok" diyerek Kafkas'a karşılık verdi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "düzenlemenin tamiratta ve tadilatta hissedilen eksikliklerin giderilmesi için yapıldığını" ifade etti.

Görüşmelerin ardından benimsenen Sendikalar Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarıya göre, işçi sendikası ve konfederasyonlarının yönetim, denetim ve disiplin kurullarına seçilebilmek için gerekli olan en az 10 yıl çalışmış olma şartı kaldırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber