Belde başkanından seçmene dayak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı AKP'li Barakfaki Belde Belediye Başkanı Ali Kök'ün belde sakinlerinden Necdet Sezen'i yumrukladı. 5 günlük ?işgörmez? raporu alan Sezen, Başkan Kök'ten davacı olacağını söyledi

Merkez Kestel İlçesi'ne bağlı Barakfaki Belediyesi'nde 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlere AKP adına katılan Ali Kök (51) en yakın rakibi olan DYP'li Ali İvgin'den 8 oy fazla alarak 533 oyla belediye başkanı seçildi. Seçimlerin ardından İçişleri Bakanlığı'na gönderilen imzasız dilekçede, daha önceki dönemde ANAP'tan Belediye Başkanı seçilen Ali Kök ve eşi Duriye Kök'ün, seçim öncesi belde sakinlerinden 300 dolar karşılığında oy istediği, bunlar arasında Barakfaki'de oturan emekli işçi Necdet Sezen'in (51) annesi Refika ve eşi Bahriye Sezen'in olduğu öne sürüldü.

Beldeye gelen müfettişlerin konuştukları Refika ve Bahriye Sezen, iddiaları doğrulayıp, evlerine gelen belediye başkanının eşi Düriye Kök ile konuştuklarını, oy karşılığında Düriye Kök'ün kendilerine 300 dolar verdiğini söyledi.

PARA KARŞILIĞI OY

Refika ve Bahriye Sezen, daha sonra iade etmesi için parayı verdikleri Necdet Sezen'in bu parayı harcadığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı suç duyurusu sonucu AKP'li Belediye Başkanı, eşi, Bahriye, Refika ve Necdet Sezen hakkında Kestel Asliye Ceza Mahkemesi'nde 14 Aralık 2004 tarihinde dava açıldı.

13 Haziran tarihinde tamamlanan yargılama sonucu, Belediye Başkanı Ali Kök ile Refika ve Bahriye Sezen beraat ederken, suçu sabit görülen 4 çocuk annesi Düriye Kök, ?Para karşılığı oy istemek' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, iyi halini dikkate aldığı Kök'ün bu cezasını önce 10 aya düşürdü, ardından paraya çevirip erteledi. Aynı davada yargılanan ve parayı almakla suçlanan Necdet Sezen de, 1 yıl hapis 3 bin 300 YTL para cezasına çarptırdı. Necdet Sezer'in bu cezası, daha önceden sabıkası bulunduğu gerekçesiyle ertelenmedi.

KAHVEHANE ÇIKIŞINDA DÖVDÜ

Barakfaki'de aylardır konuşulan bu olay, dün akşam bir kez daha yargıya intikal etti. Necdet Sezen'in iddiasına göre, dün öğleden sonra pazar yerinde karşılaştığı Düriye Kök, kendisini görünce yüzüne tükürüp, hakaret ve küfürler yağdırdı.

Eve gidince olayı öğrenen Belediye Başkanı Ali Kök, saat 17.30 sıralarında belde meydanında bulunan ?Muhtarın Kahvesi'nin çıkışında karşılaştığı Necdet Sezen'e yumruk ile vurdu.

5 GÜN İŞGÖRMEZ RAPORU

Aldığı darbeler sonucu yere düşen sağ gözünün altı yarılan ve elbiseleri yırtılan Sezen, arkadaşları tarafından Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada müdahalesi yapıldıktan sonra taburcu edilen Sezen'e, doktorlar 5 gün iş göremez raporu verdi.

Belediye Başkanı'ndan şikayetçi olduğunu söyleyen 2 çocuk babası Necdet Sezen, ?Sağ bacağım kısa olduğu için yürümekte ve ayakta durmakta zorluk çekiyorum. Akşam saat 17.30 sıralarında kahveden çıkıp iftar için eve giderken belediye başkanı ile karşılaştım. Bana eşiyle neden tartıştığımı sorup yumruk attı. Bu hale getirdi. Ondan davacıyım? dedi.

BAŞKAN İNKAR ETTİ

Öte yandan dün gece jandarmada verdiği ifadede Necdet Sezen'i iteklediğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Kök, daha sonra suçlamaları kabul etmedi.

Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, seçimleri kazanmasının siyasi rakiplerinin kabul etmeyip, hakkında dedikodu yaptıklarını söyleyen Kök, ?Bu kişi benim için küfür ediyormuş. Gece jandarmaya gidip kendisinden şikayetçi oldum. Onu dövdüğüm şeklindeki iddialar asılsız ve yalan? diye konuştu.

Serbest bırakılan Belediye Başkanı Ali Kök'ün, Necdet Sezen'i dövdüğü iddiasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber