Afyon kampında gündem 'Başkanlık'

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinin ardından Afyonkarahisar'da yapacağı ilk 'İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' bugün başlıyor. Kampla ilgili hazırlık kente girerken anlaşılıyor. Kent girişlerindeki "Cumhuriyetin kazanıldığı, AK Parti'nin kurulduğu topraklara hoş geldiniz" yazılı dev bilboard'lar dikkat çekti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyon kampında gündem 'Başkanlık'

Rıza ÖZEL

Kampın yapılacağı Güral Otel ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Otelin etrafı barikatlarla kapatılırken, giriş çıkışlar da kontrollü olarak yapılıyor. Personelin özel güvenlik kartları ile alındığı otelin girişinde birden fazla noktada kimlik kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Afyon kampı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Özel sunumların da yapılacağı kampta "Yeni anayasa ve başkanlık sistemi'nin de tartışılması bekleniyor. Ülkede artan terör olayları, Rusya ve Suriye politikaları ile ekonomideki gelişmeler de kampta değerlendirilecek konular arasında bulunuyor.

Kampa katılan vekiller, bu akşam toplantıların ardından birlikte 'Ertuğrul' filmini de izleyecek. Davutoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Meclis çalışmalarına ilişkin bir sunum yapacak. Öğleden sonra ise partililer dört farklı toplantıdan dilediklerine katılacaklar. 'Terörle mücadele ve iç güvenlik' konusunda yapılacak ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yöneteceği toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala konuşacak. 'Hükümet programı ve reformlar' üzerine Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan vekilleri bilgilendirecek.

'Dış politikadaki gelişmeler' ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sunumu ile partililere aktarılacak. Toplantıya katılacak olan Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş ile AB Bakanı Volkan Bozkır ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da partililerden gelen soruları yanıtlayacak. 'Küresel ekonomi ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeler' ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından aktarılacak.

Aynı toplantıda Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da ekonomi üzerine soruları yanıtlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber