Kapalıçarşı yönetim kurulu seçimi ertelendi

Seçim, salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapalıçarşı yönetim kurulu seçimi ertelendi

Kapalıçarşı yönetim kurulu seçimi, salt çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı.

Yaklaşık 554 yıllık tarihe sahip Kapalıçarşı'nın yönetim kurulunun belirlenmesi için yapılacak seçime 2461 mülk sahibinden 1231'inin katılımı beklenirken, bu sayı 412 kişiyle sınırlı kaldı.

Seçim salt çoğunluk sağlanamadığı için 17 Ocak'a ertelendi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, gazetecilerin soruları üzerine, Kapalıçarşı yönetim kurulunda 13 kişinin yer alacağını, bunların 9'unun mülk sahibi, 4'ünün ise kamu yöneticilerinden oluşacağını söyledi.

Yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcılarının esnaf temsilcilerinden belirleneceğini aktaran Demir, "Kapalıçarşı'nın en büyük sorunların biri de yönetim kurulunun olmamasıydı. Çarşının bütün sorunlarını çözecek ve bunlar için yol haritası oluşturacak bir organ yoktu. Bunun için özel bir kanun çıkarıldı. Projeler Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı. Şimdi yönetim kurulunun oluşması gerekiyordu. Bugün bu genel kurul onun içindi. Bugün toplanılamadı. 2461 mülk sahibi var. En az 1231 kişinin gelip oy kullanması gerekiyordu salt çoğunluğun sağlanabilmesi için. Arzulanan çoğunluk gerçekleşmedi" diye konuştu.

Demir, seçimlerin gelecek hafta pazar gününe ertelendiğini, bir sonraki toplantıda salt çoğunluk aranmayacağını ve gelenlerle seçime gidileceğini kaydetti.

Yönetim kurulunun oluşmasının ardından Kapalıçarşı'nın restorasyonu için çalışmaların hızla başlayacağını dile getiren Demir, şunları anlattı:

"Çatılarda baz istasyonları, su depoları ve kablolar var. Olması gereken kiremit dışında her şey var. Havalandırması ve kanalizasyonu için işe önce altyapısından başlayacağız. Elektrik, su ve telefon sistemi yer altına alınacak. Önce altyapı işi bitecek sonra üst kısmın restorasyonuna başlayacağız. Fatih Belediyesi olarak şu ana kadar çarşı için 28 milyon lira harcadık. Şimdi altyapı ile beraber İSKİ 35 milyon liralık destek verecek. Bazı bölgeler var ki dükkanları ilgilendiriyor. O kısımlarda yönetim kurulu kararı ile çözümler bulunacak."

Demir, Kapalıçarşı'nın Türkiye için son derece önemli bir tarihi eser olduğuna değinerek, çarşının yükünün sadece mülk sahipleri tarafından karşılanmasının uygun olmadığını düşündüğünü, kamunun da bu anlamda destek olması gerektiğini kaydetti.

Semra Orkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber