Dev projenin otoyolları artık açılışa gün sayıyor
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alan yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahında çalışmalar sona erdi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içindeki yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahının tamamlandığını ve açılışa hazır olduğunu söyledi. Cebiroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Uygun bulunursa bu karayolu bir ay içinde açılabilir. Söz konusu güzergahta levhalar, trafik işaretleri ve ışıklandırmaların hepsi bitti. Hükümetimiz ne zaman açılacak derse o zaman hizmet vermeye başlayabilir. Teknik yönden bir sorun yok."
NİSANDA KÖPRÜ BİTİYOR
Cebiroğlu, nisan ayında köprünün Gebze-Gemlik kesiminin yapım çalışmalarının sona ererek hizmete girmesinin öngörüldüğünü ifade ederek, "2016'nın sonunda da Bursa-İstanbul arası güzergah tam anlamıyla hizmet vermeye başlamış olacak" dedi.
Körfez'i geçmek 6 dakika
- Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresini 3-3,5 saate indirmesi bekleniyor.
- Bu sayede de yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.
- Körfez, karayoluyla 1 saat 20 dakikada, feribotla 45-60 dakikada geçilirken, köprüyle bu sürenin 6 dakikaya düşmesi hedefleniyor.