AB ilişkileri 2016'ya damgasını vuracak

AB Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, Kıbrıs meselesinde önemli gelişmeler olacağına ve buna bağlı olarak Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin 2016'da olumlu yönde gelişeceğine inandığını söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AB ilişkileri 2016'ya damgasını vuracak

Yırcalı, "Göçmenlerin durumu, göçmen güzergahında Türkiye'nin olması ve Avrupa'nın da buna çare bulamayıp Türkiye'nin destek ve organizasyonuna ihtiyaç duyması da bu gelişmeleri etkileyecek" dedi. AB'nin "Göçmenlerin durumunu nasıl hallederim" derken Kıbrıs meselesini gördüğüne işaret eden Yırcalı, "Güney Kıbrıs'a şimdi baskı yapıyor. Kıbrıs'a bir çare bulunacak. Bunun yanında göçmen meselesi için de Türkiye'nin Avrupa'daki yeri daha önemli olacak" dedi. Yırcalı, Avrupa'nın son dönemlerde Türkiye'yi kendisine daha yakın hissettiğini vurgulayarak, uluslararası her toplantıda Türkiye'nin mutlaka konuşulduğunu söyledi.

Yabancı son derece sıcak bakıyor

Türkiye'nin, dışarıdan bakan yabancılar için daha iyi göründüğünü vurgulayan Yırcalı, şunları kaydetti: "Biz içeride olduğumuz için bilmiyoruz. Ancak buraya gelip ziyaret edenler Türkiye'ye son derece sıcak bakıyorlar. İyi yönde giden ekonomik ve siyasi gelişmeleri, bu kadar sıkıntının içinde demokrasiyi götürebilen bir ülke olmamızı takdir ediyorlar. Birçok ülkesinde ekonomik sıkıntıların yaşandığı AB, sorunlara rağmen bahçemizi düzenli tutmamızı takdirle karşılıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber