'Parasını öde Bakan Çelik gelsin'

Haber Giriş : 21 Ekim 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in haziran ayında yaptığı mağaza açılışı soru önergelik oldu. Çelik, Gaziantep'e 'N City' isimli mağazanın açılışı için gitmişti. Valiliği de ziyaret eden Bakan Çelik, kendisine yöneltilen 'Mağaza açmak için geldiniz. Hiç okul ziyaret edecek misiniz?' sorusuna sinirlenmişti. Çelik, soruyu soran gazeteciye, 'Özür dilerim! Senden izin almam gerekirdi' diye tepki göstermişti.

HER GEZİM EĞİTİCİDİR

Bakan Çelik'in bu gezisi, CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır tarafından soru önergesiyle TBMM gündemine taşındı. Bayındır önergesinde Çelik'e, 'Özel uçakla Gaziantep'e giderek mağaza açtınız. Giderler kim tarafından karşılandı?' diye sordu. Çelik, Bayındır'a verdiği yanıtta, 'Gaziantep gezim, resmi bir ziyaret olmamakla birlikte valilik ve belediye ziyaret edilmiş ve ilin eğitim sorunları hakkında bilgi alınmıştır' bilgisini verdi. Çelik, 'Ziyaretimle ilgili masraflar açılışı yapan firma tarafından karşılanmıştır. Bütün ziyaretlerim, ziyaret ettiğim ilin eğitimi hakkında bilgi almama vesile olup, bunun dışındaki değerlendirmeler anlamlı bulunmamaktadır' dedi.

Çelik'in bu yanıtı, Bayındır'ın tepkisini arttırdı. Bir bakanın mağaza açmasının etik olmadığını belirten Bayındır, 'O zaman her masrafı karşılayan, Bakan Çelik'e mağaza açtırsın. Böyle şey olur mu? Mağazanın sahipleriyle ne tür bir özel ilişkisi var? Sayın Bakan önce okullara gitsin bir zahmet. Okullar kaynıyor, çocuklar satırla baskınlar yapıyor. Kendisi de masraf karşılatıp mağaza açıyor' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber