'İşte Sur gerçeği'

Diyarbakır Sur'da güvenlik güçlerine saldıran PKK'lıları yöneten elebaşıları belli oldu. Güvenlik güçleri, sözde lider keskin nişancı bomba uzmanı iki kişiden oluşan takımı her yerde arıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İşte Sur gerçeği'

Sur'u yöneten Kobani ve Kandil'den gönderilen 4 teröristin bilgilerine AKŞAM ulaştı. İç savaş çıkarmak için özel olarak Sur'a gönderilen ve buradaki YDG-H'lileri eğitip yönlendiren 4 azılı teröristin yakalanmamak için kadın kılığında sokağa çıktığı belirlendi. İstihbarat birimleri Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lıları yöneten 4 azılı teröristin kimliklerini ve fotoğraflarını tespit etti.

TERÖRİSTLERİN BAŞI 4 HAİN

Terör örgütünün iç savaş çıkarmak için özel olarak görevlendirdiği 4 teröristin 'Ali' kod adlı Sur sorumlusu, 'Avcı Roza' kod adlı Kobani'den gelen keskin nişancı, Deniz ve Hebun kod bombacılar oldukları tespit edildi. Teröristler ayrıca örgüt üyelerinin eğitimini de veriyor.

578 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan PKK'lı teröristlere yönelik Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerindeki operasyonlarda 578 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda tuzaklanan bin 81 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 106 hendek kapatıldı, 740 barikat kaldırıldı. Dargeçit ve Nusaybin teröristlerden temizlendi.

MEHMETÇİĞİN ÇOCUK ŞEFKATİ

Güvenlik güçleri teröristlerle yoğun bir mücadele içine girerken , bölgede sivil halk bulunması dolayısıyla oldukça hassas davranıyor. Polis ve asker çocukları sevindermeyi de ihmal etmiyor. Askerler minik çocuklara çikolata, şeker verirken çay servisi de yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber