Yaşlı çift askerlerin sırtında güvenli bölgeye taşındı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Hasırlı Mahallesi'nde yaşlı bir çift, evlerinden çıkartılarak askerlerin sırtında güvenli bölgeye taşındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlı çift askerlerin sırtında güvenli bölgeye taşındı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede evinden çıkmak isteyen yaşlı çift, güvenlik güçlerince tahliye edildi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon sürüyor.

Söz konusu mahallelerde evlerinden çıkmak isteyen vatandaşlar güvenlik güçlerince emniyetli yerlere götürülüyor.

Hasırlı Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet (85) ve Ayşe (80) Aslan çifti de talepleri üzerine bölgede operasyon yürüten jandarma ekiplerince evlerinden tahliye edildi. Askerlerin sırtında güvenli bölgeye taşınan yaşlı çift, daha sonra Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Güvenlik güçlerine dua eden Ahmet Aslan, ''Jandarma bize yardımcı oldu, yemek verdiler, sonra hastaneye getirdiler. Allah razı olsun'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber