Çınar'da esnaf da vatandaş da perişan

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Emniyet Amirliği'ne yönelik teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu esnaf da vatandaş da perişan hale geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çınar'da esnaf da vatandaş da perişan

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet amirliğine yönelik teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle ilçedeki hemen hemen tüm ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Patlama nedeniyle birçok evde göçük meydana gelirken, ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı.

"SÖZÜM ONA HALKIN SAVUNUCULARI HALKA EN BÜYÜK DÜŞMANLIĞI YAPMIŞLARDIR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ilçe esnafı, olayı duyar duymaz İstanbul'dan geldiğini söyledi. İsmini vermek istemeyen ilçe esnafı, "İş yerimiz çok kötü durumda ama önemli olan kaybolan canlardır. Kırılan camların önemi yok. Giden canlar geri gelmiyor. Sözüm ona halkın savunucuları halka en büyük düşmanlığı yapmışlardır. Halkı savunuyoruz derken kimileri kendi yanlarında baharın erken geldiğini müjdelerken olayı alkışlıyorlar. Sözde halk savunuculuğu yapıyorlar ama en büyük düşmanlığı da halka onlar yapıyor. Sadece bizim değil bütün çınar esnafının camları kırılmış durumda. PKK'nın bugüne kadar yaptığı zulümlere katliamlara bir yenisi eklendi" dedi.

Bir vatandaş da, "Yatıyordum birden patlama oldu. Patlamadan sonra 40-45 dakika çatışma yaşandı. Halk mağdur durumda. Zarar görmeyen kimse kalmadı. Ses çok şiddetliydi. Sarsıntıyla uyandım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ilçede bulunan bir anaokulu da patlamanın etkisi nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber